שיקום תאי LEYDIG CELL ?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שיקום תאי LEYDIG CELL ?

שלום רב, השאלה שלי קצת מורכבת אבל אני ממש מיואש מהפחד לנזק בלתי הפיך לאשכים ואודה באם אקבל חוות דעת מקצועית למצבי.....לא מזמן קראתי מחקר בו גילו שאצל גברים אשר טופלו באסטרוגנים כתוצאה מסרטן הערמונית חלה ירידה של יותר מ 50% בקולטנים ל L.H באשכים וזאת לאחר חצי שנת טיפול - אני עצמי קיבלתי לפני כמה שנים טיפול אסטרוגני משולב עם עוד כמה הורמונים ע"י רופאת המשפחה שלי לאחר שחשבתי שאני טרנסג'נדר (כיום ברור לי שטעיתי מאוד) ולפי המצב שלי כיום נראה לי שיש לי פגיעה חלקית ב leydig cell ואני מסיק זאת מדלדול מסה, אוסטואופניה למרות שלילה של גורמי רקע, אבדן ליבידו ורמת LH גבוהה שנמשכה מספר חודשים גם לאחר תום הטיפולים (14) כיום הטסטוסטרון שלי בטווח הנורמה 16.7 nnmo/l או 5.5 ng/ml וגם ה LH FSH וחלק מהרופאים אומרים שזה בטווח הנורמה ולכן אין לי בעייה והם אינם יודעים להסביר את הדלדול עצם ומסת שריר לפני כשלושה חודשים קיבלתי זריקת אוביטרל שהעלתה לי את הטסטוסטרון ל כמעט 11 ng/ml ופרופסור סובול מסורוקה שהייתי אצלו אמר לי אתמול שזה מראה שאין לי נזק בלתי הפיך לאשכים (לא הבנתי אותו כ"כ) וכעת המליץ לי על שלושה חודשי טיפול בפרגניל 5000 IU A פעם בשבוע. היום קראתי שFSH מגדיל את הקולטנים ל LH באשכים - האם דבר זה נכון והאם כדאי לי לשלב את זה עם הטיפול בפרגניל (שוב, לא למטרת פוריות אלא ל"החייאה" אפשרית של leydig cell מנוונים? מה דעתך הכללית על מצבי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיקום תאי LEYDIG CELL ?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות בדיקת דם אחרונה

מס הזמנה
    124300397
    מתאריך
    08:21 07/06/2009
    רופא מזמין
    ויקטוריה טרלצקי
    גורם מזמין
    מרפאה אנדוקרינית

הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
    - IU/L 5.0 LH

- IU/L 5.1 FSH

1 375- 45 mU/L 153.2 PROLACTIN

37- 9.4 nmol/L 16.7 TESTOSTERONE- TOTAL

9.2- 2.0 nmol/L 6.2 ANDROSTENEDIONE

690- 138 nmol/L 494.0 CORTISOL-BLOOD

85- 11 23 SHBG

80- 28 73.57 FREE ANDROGEN INDEX

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל שלום

פרופ' שחר קול
    17/06/2009

הפרופיל ההורמונאלי - תקין.
    מציע - בדיקת זרע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו