תוצאות הפריה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• תוצאות הפריה
    מורן
    23/08/2007

אני עדיין מנסה להבין מדוע מתוך 22 ביציות הופרו רק 3 החזרתי 2 ואני מתוכננת להחזרה נוספת של עובר 1 ואחרון אני כמובן מקווה כי יקלט ביקשתי לשוחח עם הרופאים להבנת סוגיית ההפריה הנמוכה אך נאמר לי כי עדיף לבצע קודם את ההחזרה ובסיום התהליך במידה ואצטרך לעבור הפריה מלאה נוספת אשוחח עם הרופא על תוצאות התהליך שאלתי היא מהן הסיבות האפשריות להפריה כזו נמוכה כאשר בן זוגי ואני בריאים (בן זוגי עבר וסקטמי לפיכך אין אנו יכולים להביא ילדים בצורה טבעית ואני לעולם לא עברתי הפלות ונאמר לי כי אני פוריה לגילי -33)
    אשמח לשמוע את דעתכם ואגב תודה רבה על תשובתכם הקודמת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות הפריה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מורן היקרה:

פרופ' שחר קול
    23/08/2007

כדי לענות בצורה מלאה יש צורך לעבור בצורה מסודרת וקפדנית אחר התוצאות של כל ביצית וביצית. החל בדרגת הבשלות ביום השאיבה, דרך איכות הזרע שהתקבלה, וגמור בבממצאים שעלו ביום בדיקת ההפריה, למחרת השאיבה.
    אחוז הפריה נמוך עלול לנבוע מאיכות ירודה של ביציות, או מביציות צעירות מידי שאינן ברות הפריה. בעיות אלו ניתו לנסות ולתקן ע"י שינוי הפרוטוקול הטיפולי. לא תמיד זה עובד.
    לגבי איכות הזרע - לא פרטת איך הושג, אך אם איכות הזרע ירודה, מבחינת ריבוי פתולוגים, או זרע ללא תנועה, יתכן וזו הסיבה למיעוט הפריות.

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

מורן
    23/08/2007

שוב תודה ,ידוע לי כי הייתי בשלה לפי הבנתי ביום השאיבה .זרעיו של בן זוגי הוצאו ע"י ניתוח תזה.ידוע לי עוד כי מתוך 22הביציות5 לא היו טובות .איכות הזרע :הבנתי כי חלקן בתנועה מועטת וחלקן טובות, לצערי אני לא יודעת איזו אמפולה נוסתה סה"כ יש לבן זוגי עוד כ-7 אמפולות האם בדר"כ נעשת השבחה? כולי תקווה שלא אעבור הפרייה מלאה עד הרך הבאה ,אני חוששת לגבי ההחזרה הבא כי נותר לי עובר אחד למרות שאולי זה יקלט איכות לעומת כמות וההפך
    אשמח לשמוע עוד רעיונות ממך לגבי סיבות התוצאה הנמוכה עם נתוני דבריי המועטים ואחכה בסבלנות לסיום תהליך הפריה ראשון זה בהבנת הפרוטוקול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופ' שחר קול
    23/08/2007

יתכן וחלק מתאי הזרע היו ללא תנועה. אין כאן עניין של "השבחה" שכן מזריקים תא זרע אחד לביצית.
    לגבי הפרוטוקול: אם היו 17 ביציות בשלות - זה יפה מאוד.
    בשורה התחתונה - סיכויי ההריון טובים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוטוקול

מורן
    23/08/2007

תודה זה מעודד ותודה על שליחת הפרוטוקול שאלה נוספת האם יש סיכוי לביצוע פרוטוקול קצר בפעם הבא ?נקווה שלא נזדקק סוף שבוע טוב ותודה על הסובלנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופ' שחר קול
    24/08/2007

לפי הספרות המקצועית פרוטוקול ארוך מניב מעט יותר הריונות לעומת הקצר.
    עקרונית, ניתן לעבור לפרוטוקול קצר, השאלה היא האם זה נכון, כלומר, האם ישפר הסיכוי להריון. כנראה שלא.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו