האם לעבור ניתוח?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• האם לעבור ניתוח?
    לירון
    03/07/2009

לפני 4 חודשים עברתי הריון חוץ רחמי ועברתי ניתוח של לפרוסקופיה כריתה של חצוצרה שמאלית.
    נתבקשתי לעבור צילום רחם ואלו הם התוצאות:רחם במבנה תקין:ללא פיגמי מילוי.חצוצרה ימנית:
    חסימה קריבנית,בוצע צנטור מימין,החצוצרה מסתימת כסקטוסלפינגס,ללא מעבר,ללא פיזור.חצוצרה
    שמאלית לא הודגמה.ניכרתה.
    נאמר לי שיש לי 2 אופציות לעבור ניתוח לכריתה שלהחצוצרה הימנית או להתחיל ישר טיפולים ולקחת סיכון שאחוז הקליטה נמוך יחסית בהפריה ראשונה או שניה.האם להתחילבהפריות או לבצע את הניתוח קודם?כמה זמן אחרי הניתוח אני יכולה להתחיל טיפולים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם לעבור ניתוח?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום לירון

ד''ר דוד ישי
    04/07/2009

חבל שלא בדקו את החצוצרה השניה בזמן הניתוח. יתכן שזה לא היה אפשרי בגלל הדבקויות. בכל מקרה אני חושב שאם לא צפוי קושי טכני . עדיף לכרות גם את החצוצרה השניה. השארתה עלולה להקטין את הסיכוי להריון ולהסתיים ( גם ב IFV ) בהריון מחוץ לרחם. אפשר להתחיל בטיפול מיד אחר כך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו