מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חשד להיריון מחוץ לרחםפאי05/07/2009
הבטא עלתה בהדרגה עם ערכים לא תקינים (לא היו כל ספטומים אחרים) והגיע כחודש לאחר השאיבה ל - 570. ב - 29.6 קיבלתי מטוטרקסט בשל חשד להיריון תוץ רחמי. במשך השבוע לאחר הזריקה לא היה דימום משמעותי (רק כתמים) וכמעט ולא היו כאבי בטן.
היום הבטא 465 (כלומר החלה לרדת אבל לא מספיק).
1. מה מומלץ לעשות? האם יתכן שהזריקה לא השפיע?
2. כמה זמן אסור להיכנס להיריון? יש לי עוברים מוקפאים האם להחזיר ניתן קודם?
3. ממתי להתחיל לקחת גלולות? כבר עכשיו או רק כאשר הבטא תרד?
אודה על תשובתך המפורטת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום פאי
ד''ר דוד ישי06/07/2009אם הבטא אינו יורד , יש אפשרות לקבל זריקה נוספת. או לשקול ניתוח לכריתת החצוצרה
אחרי מטוטרקסאת רצוי להמנע מהריון במשך 2-3 חודשים
לפני כל דבר אחר , צריך להמתין להתאפסות הבטא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשד היריון מחוץ לרחם - תגובה לרופא
פאי13/07/2009חשוב לי לעדכן בהתפתחות על מנת למנוע ביצוע מהלכים קיצוניים לא הפיכים:
הצעת לי זריקה חודרת או כריתת חצוצרה (!!!!)
הרופאים שלי הציעו להמתין כי המגמה של הבטא הייתה ירידה (גם אם מתונה)
לאחר שבוע הבטא ירדה באופן חד ואתמול עמדה על 60 בלבד.
היינו בהלם מעצם העלאת האפשרות שלך לכריתת חצוצרה. הכל אצלי תקין ומדובר באי פוריות על רקע בלתי מוסבר כך שאני צריכה את החצוצרות להריונות עתידיים בעז"ה וזה היה נראה לי פזיז לתת הצעה כזאת כאשר לא מכירים את המקרה וכאשר אין כל תסמינים פיזיים (אין שק היריון - כך שמדובר בכריתת 2 החצוצרות???), אין כאבים וכיו"ב.
אשמח אם תיקח זאת בחשבון במקריים עתידיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפאי יקרה..
בתאל13/07/2009שמחה מאוד בשבילך שהבטא ירדה.. קראתי היטב את מה שכתבת וגם את תשובת הרופא שאמר אם הבטא לא יורדת אז... אם כך לעניות דעתי הוא היה עיניני .. לגבי תשובות זהירות של רופאים זה מאוד נכון שלא תמיד המטופל צריך לדעת את כל האפשרויות הקיימות שלעיתים אינן רלוונטיות למיקרה שלו ועלולות סתם להלחיץ בטח אותנו הנשים שנמצאות בטיפולים בתקופה כה מערכת בחיינו, אני מבינה אותך אך לדעתי ניבהלת מהר מידי ותודה לאל שאת לא המיקרה אלא אצלך זה בהחלט נראה טוב ומעודד ושבעזרת השם המוקפאים שלך יניבו בקרוב הריון תקין ובריא!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפאי
לימונית13/07/2009פאי שלום,
ראשית, שמחה בשבילך שהדברים הסתדרו בצורה כזו שאינך צריכה ניתוח.
לגבי הערותייך לד"ר ישי, שענה לך:
כמטופלת של ד"ר ישי אני יכולה להגיד לך שהוא ממש ממש ממש לא פזיז ונמהר בבציוע פעולות כאלה, ההפך הוא הנכון.
הרופאים בפורום נותנים לנו את קשת האפשרויות לטיפול, מתוך מחשבה שאולי על חלק מהן לא שמענו מהרופא המטפל, והשימוש בפורום אינו בא להחליף ביקור מסודר אצל רופא מטפל, שמעודכן במצבך. התשובה ניתנה לך על סמך הנתונים שמסרת בשאלתך הראשונה, ודאגתך מהמצב.
כמו שכתבה לך אתי, ד"ר ישי ענה לך תשובה של "אם... אז...." , כלומר הניתוח - לא כאופציה ראשונה.
מעבר לכך, בוודאי שאם היית מטופלת שלו, הוא היה מעודכן בתיק שלך ושולח אותך לבדיקות נוספות לפני שהיה מציע לך ניתוח כזה, שיש לו השלכות כל כך חד משמעיות.
בינתיים אני מבינה שמצבך השתנה, ולכן לא תצטרכי ניתוח.
מאחלת לך הצלחה בהמשך.
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)