ברוכים הבאים - שואלת שוב

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• ברוכים הבאים - שואלת שוב
    רויטל
    05/07/2009

שלום
    אני בת 32 , מעשנת, לאחר שלושה מחזורי טיפול ב - IVF, כל המחזורי טיפול בפרוטוקול ארוך כשבמחזור הטיפול האחרון שונו לי התרופות. במחזור הראשון נשאבו 3 ביציות והוחזר רק עובר אחד לא מדווח. במחזור השני נשאבו 4 ביציות הוחזרו שני עוברים יפים והעובר השלישי לא המשיך להתפתח. במחזור האחרון נשאבו 3 ביציות ולא נוצרו עוברים. בשיחה נאמר לי כי הביציות באיכות ירודה מאוד, כשל בת 40, ושהן "מתפוררות"??? וכי נרשם ע"י המעבדה "אפקט עישון". לגבי הכמות הבנתי, הגוף לא יכול לייצר יותר ממה שיש לו.

מבלי להפחית בחשיבות של הפסקת העישון, אני מנסה להבין כיצד ייתכן שקודם לכן כן היו עוברים יפים ולעולם לא נאמר לי משהו על איכות הביציות?

האם ייתכן כי בנוסף לעישון הפרוטוקול אינו מתאים לי?, שינוי התרופות הזיק לי(לביציות)? השאיבה בוצעה מאוחר מידי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ברוכים הבאים - שואלת שוב

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום רויטל

ד''ר דוד ישי
    06/07/2009

אין לי מספיק מלים בשביל להגיד כמה חשובה הפסקת העישון , עם ובלי קשר לטיפולי הפוריות .
    יש כמה גורמים שמשחקים כאן. האחד הוא האיכות הבסיסית של השחלות ( הרזרבה השחלתית ) . השני הוא התרופות השונות. יש נשים שמגיבות פחות טוב לסוג מסויים של תרופות מאשר לסוג אחר. השלישי הוא השונות באיכות הסידרה של הבציות שמבשילות בכל חודש. ועוד גורמים. אז לאצריך להתייאש ומומלץ לעשות פסק זמן של חודש בין טיפול לטיפול

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו