תת פעילות בבלוטת התריס

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• תת פעילות בבלוטת התריס
    שני
    08/07/2009

שלום!
    אני נמצאת בעיצומם של טיפולי פוריות ובבדיקת דם נמצא כי ה-TSH שלי גבוה מהנורמה. ערך=9
    ערך ה-T4 -תקין.
    רופאת המשפחה אמרה כי ניתן לסדר את תת פעילות בבלוטת התריס תוך כדי ההריון (אם יתרחש)בעזרת כדורים.
    האם אכן כך? אם עלי להפסיק את את טיפולי הפוריות עד איזון הבלוטה?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תת פעילות בבלוטת התריס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הי שני

נ.
    08/07/2009

אני נמצאת בדיוק באותו מצב כמו שלך ומוטרדת מאוד, מחר יש לי תור אצל מומחה לאנדוקרינולוגיה, אשאל אותו את כל השאלות בנושא פוריות והריון ואעדכן אותך בפרטים פה מחר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תריס

פרופ' שחר קול
    08/07/2009

עדיף לאזן לפני ההריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תת פעילות

li100
    11/07/2009

היי שני,אני מציעה שאת חייבת לאזן ורק אחר כך לכנס להריון ,אם הבלוטה לא מאוזנת זה יכול להיות מסוכן ,תבקשי מהרופא שיבדוק לך נוגדנים של הבלוטה ואולטרסאונד לבלוטה ,אני עברתי הפלה בחודש שלישי סובלת מאותה בעיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לLi100

שחר
    11/07/2009

האם עברת הפלה בזמן שהבלוטה היתה כבר מאוזנת או לפני? יש לי TSH 7.5 והשבוע התחלתי לקחת אלטרוקסין, כמה זמן עד שהגוף מתאזן? עשיתי כבר בעבר אולטראסאונד לבלוטה ויצא תקין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תת פעילות

li100
    11/07/2009

בתחילת ההריון היא היתה מאוזנת 250 TSH לא נתנו לי בדיקות נוספות בזמן ההריון בכדי לדעת אם היא לא עולה ,בנוסף יש לי נוגדניים לבלוטת התריס וגם הייתי עם ציסטות לפני הזרעה יכול להיות שהצירוף של זה לא החזיק לי הריון היה לי הריון פתולוגי -לא תקין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשחר

li100
    11/07/2009

אני מניחה שזה משתנה מאחת לאחת לי לקח 8 חודשים עד שהתאזן לי 50 מג' אלטרוקסין , כשראיתי שכל חודש זה כמעט יורד 25 אז כל שישי שבת לקחתי 100 מג ואז תוך חודשיים מ585 זה ירד לי ל160 חייב לעשות בדיקה כל חודש על מנת לראות שזה לא יגרום לפעולה הפוכה ושוב תצטרכי לחכות חבל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לLi100

שחר
    11/07/2009

אני לא מכירה את הערכים האלה אצלנו בקופת חולים טווח הערכים הנורמלי הוא בין 0.35 ל- 5.5 mIu/l ולי יש 7.16 והרופאה נתנה לי לקחת כל יום כדור של 50 מ"קג עברתי עכשיו הזרעה בגלל בעית זרע ולא הצליחה ומזל כי נאמר לי שזה מסוכן פשוט רק אחרי ההזרעה גיליתי שזה מסוכן. לפני 3 חודשים עברתי גרידה עקב שק הריון ללא עובר, האם יכול להיות שזה בגלל חוסר איזון בבלוטה? האם יכול להיות שההזרעה הזו לא הצליחה גם בגלל חוסר איזון? או שזה משפיע רק על העובר כשקיים? פשוט הבנתי שאחי גרידה נקלטים מהר מאוד וההזרעה היא בגלל העית זרע אצלי הכל תקין אז אני חוששת שאפספס את התקופה הזו של פוריות שיש אחרי הריון עד שתתאזן הבלוטה. לא כדאי להעלות את המינון כדי שיותר מהר תתאזן הבלוטה?
    מצטערת על כל השאלות אני לחוצה ומתה כבר להיות בהריון ותקין וסוףסוף מישהי פה עוברת את אותו הדבר ואני יכולה להתייעץ איתה. תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשחר

li100
    11/07/2009

צר לי לשמוע על מה שאת עוברת ,אינני יכולה לקבוע בדיוק למה זה קרה אני לא רופאה .
    הערכים שהתכוונתי היה לי 5.85 ואחרי חודשיים שהוספתי גם שישי שבת 100 מג זה ירד ל 1.60 TSH צריך לבדוק גם T3 ו T4 איזה קופת חולים את?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לLi100

שחר
    11/07/2009

תודה על התמיכה, אני בקופת חולים מכבי.
    בכל מקרה, התחלתי לקחת את הכדורים לפני יומיים ואני מקווה שהבלוטה תתאזן מהר כי אני לא יכולה לחכות כבר להרות שוב... אני בטוחה שאת מבינה אותי :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשחר

li100
    11/07/2009

היי שחר אני יהיה מחר בפורום אחרי 18:00 אם בא לך לדבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לli100

שחר
    11/07/2009

אני רואה שגם את חווית את עניין ההפלה והגרידה ולמרות שהבלוטה היתה מאוזנת אז אני מניחה שזה מסיבות אחרות, משתתפת בצערך מי כמוני מבינה מה עברת.לי נאמר שזה מאוד נפוץ בשליש הראשון של ההריון וזה לא אומר שזה בגלל שמשהו אצלנו לא בסדר, זו יכולה להיות בעיה כרומוזומלית של העובר שבגללה הוא מפסיק להתפתח אבל אצלי הבלוטה לא היתה מאוזנת אז לא יכולה לדעת אם זו לא הסיבה. רופא הנשים שלי אמר לי שאין צורך לעשות דבר ושאני יכולה לעשות טיפולים ורק עכשיו גיליתי שזה מאוד משמעותי לאזן לפני הריון וזאת אחרי שעשיתי עכשיו הזרעה 3 חודשים אחרי הגרידה ולצערי או אולי בעצם הכל לטובה שלא הצליח וקיבלתי את המחזור אז ננסה שוב אחרי שהבלוטה תתאזן כמו שאמרה האנדוקרינולוגית. האם את שוב בהריון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשחר

li100
    12/07/2009

לא אני עדיין לא בהריון,יש לי עדיין את הפחד ששוב זה יחזור על עצמו ,אני צריכה להתייעץ אם כדאי לעבור הפרייה כי כך הבנתי שבודקים אם העוברים תקינים ויש להם יותר סיכוי לשרוד. מה שחשוב זה שהבלוטה חייבת להיות מאוזנת ושלא כדאי לעשות טיפול כל עוד יש צ'יסטות .אני כרגע עם ציסטה והרופא שלי אומר שאסור לעבור טיפול כל עוד יש צ'סטה כי הצ'יסטה מפרישה הורמונים ,אז אני מטופלת בגלולות למשך 21 יום ונראה מה יתפתח עדיף לאט ובטוח .
    את מטופלת אצל רופא נשים או בפוריות? תבקשי מהרופא לבדוק נוגדניים לבלוטה זה חשוב .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנות,

שני
    12/07/2009

האם הבעייה בבלוטת התריס נוצרה בגלל הטיפולים, או שסבלתן מבעיה זו עוד לפני הטיפולים?
    בהצלחה לכולנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשני

שחר
    12/07/2009

לי תמיד היתה תת פעילות של הבלוטה אבל קלה 7 וקצת, לא ברמה שצריך לאזן עם תרופות עד עכשיו שנאמר לי שחייב לאזן לפני כניסה להריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשני

li100
    12/07/2009

היי , אני תמיד סבלתי מבלוטת התריס נראה לי מגיל 15פעם פעילות יתר ופעם תת פעילות היו כמה שנים שלקחתי אלטרוקסין והיו לי שנים שכלל לא הייתי צריכה, מי שסובלת תמיד צריכה לעקוב עם בדיקות על מנת לאזן את הבלוטה שהיא חשובה מאוד לגוף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לli100

שחר
    12/07/2009

אני מטופלת אצל רופא נשים שמומחה בפוריות בגלל בעית זרע, לפני חצי שנה שעשיתי את הטיפול הראשון ערך TSH שלי היה גם בערך 7 ומשהו והוא אמר לי שאין עם זה בעיה ואכן בIVF שני נקלטתי אבל עברתי גרידה בגלל הפלה נדחית של הריון עם שק הריון ללא קוטב עוברי, זה היה לפני 3 חודשים ולפני שבועיים עשינו השבחה והזרעה שלא הצליחה אבל כנראה הכל לטובה כי לפני שבוע קראתי כמה זה חמור להכנס להריון כשהבלוטה לא מאוזנת והצלחתי לקבוע תור לאנדוקרינולוגיה לאותו השבוע כי במקרה מישהו ביטל והרופאה כתבה לי מכתב נזיפה חחח לרופא הנשים וגם לרופאת משפחה שאמרו לי שאין בעיה להכנס להריון עם תת פעילות של הבלוטה למרות שהיא יחסית קלה. אז למרות הצער אני שמחה שלא הריתי והייתי בלחץ גם מזה ועכשיו אני על כדורים והיא אמרה שעוד חודש וחצי כלומר לא בביוץ הקרוב אלא אחריו אוכל לנסות שוב בתקווה שהבלוטה אכן תגיב טוב ותתאזן.
    אוף לא מספיק הטיפולים ועד שסוף סוף יכולנו לנסות שוב והיה סיכוי טוב, עכשיו גם זה אז מקווה שאתאזן מהר ונצליח הפעם!
    מאחלת לך שיעבור מהר זה מעצבן שעד שמגיע הרגע שאפשר לנסות ומשהו עוצר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשחר

li100
    12/07/2009

כן, מעצבן לחכות אבל הכל לטובה צריך לזכור שבכל התהליך המתסכל הזה מחכה לנו ילד/ה ששווה הכל!! אני הייתי מיעצת לך לעבור לרופא לפוריות אחר ודחוף !אם הרופא שלך לא ידע שזה מסוכן להיות עם בלוטהלא מאוזנת זה גרוע . ...תבקשי ממכבי רשימה של רופאים מומחים שהם עובדים איתם אם הם מבינים באנדוקרינולוגיה עוד יותר טוב כמו הרופא שחר בפורום זה...
    סורי שלא הייתי קודם הייתי עם אורחים שרק עכשיו הלכו ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לLi100

שחר
    13/07/2009

אז זהו שהרופא שלי נחשב אחד הטובים בפוריות עם אחוזי הצלחה מאוד גבוהים והרופאה של האנדוקרינולוגיה אמרה לי שרוב הרופאים לא מייחסים לזה חשיבות וכמובן שאני אעביר אליו את המכתב שלה ואנזוף בו גם :-) אבל כל עוד יש לי עכשיו רופאה צמודה שמטפלת לי בתפקוד הבלוטה לאורך כל הדרך אז אשאר כבר אצלו לטיפולים כי הוא טוב בתחומו וגם כבר מכיר את הגוף שלי והתגובות שלו ובתקווה שבקרוב כבר לא אצטרך אותו :-) אמן אמן אמן, מאחלת גם לך. מייאש מעייף אבל בטוחה שבסוף זה ישתלם ונשכח מכל מה שעברנו...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשחר

li100
    13/07/2009

אין ספק שבסוף כל אחת תיהיה בהריון באיזשהו שלב , צריך לעבור את השלב הקשה בסבלנות ,לאט ובטוח ,בעזרת ה' שנה הבאה את תיהיי עם ילד/ה בידיים !!דברי עם האנדקרונולוגית שלך שתעלה לך את המינון ככה לא תצטרכי לחכות יותר מידיי זמן ככה עשיתי אני ועכשיו היא מאוזנת, אני רק מחכה שהצ'יסטה תעלם ואני יתחיל טיפול, אני נמצאת אצל רופא שהתמחה באנדקרנולוגיה אז אני יותר רגועה , בת כמה את? כמה זמן את נשואה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לLi100

שחר
    13/07/2009

אני בת 32, נשואה 10 חודשים, לא חיכיתי שנה כמו שרופאים אומרים בנסיון להכנס טבעי ואז לבדוק למה לא מצליח, לאור הנסיון הרב של הרבה מסביבי שהיו צריכים טיפולים כבר אחרי החתונה הלכתי לרופא ואמרתי לו שאנחנו מנסים שנה כדי שיתן לנו לעשות את כל הבדיקות ההורמונליות שצריך כדי שנדע אם יש בעיה ונטפל בה כבר מהתחלה ולא אחרי שנה של נסיונות ואכזבות ואז גילינו שלבעלי יש בעיה של זרע אבל הוא עבר ניתוח לפני 7 חודשים ועכשיו יש שיפור משמעותי אבל בינתיים לא רציתי לחכות שיהיה שיפור וניסינו פעמיים IVF כשבשני היה הריון אבל הפסיק להתפתח ועברתי גרידה לפני 3 חודשים. עכשיו ניסינו פעם ראשונה השבחה והזרעה ולא הצליח אבל הכל מלמעלה והכל לטובה כי אז גיליתי שזה מסוכן להרות עם תת פעילות ולפני שבוע התחלתי עם הכדורים ומקווה בע"ה שנוכל לנסות אחרי המחזור הבא...
    מה איתך? בת כמה? כמה זמן נשואה? למה פניתם לטיפולי פוריות (אם אפשר לשאול כמובן)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשחר

li
    13/07/2009

אז יש לנו הרבה במשותף אני בת 30 נשואה 4 שנים . כשרק התחתנו שנה וחצי לא ניסינו רצינו לחסוך ואז כשרצינו זה לא הגיע אחרי 8 חודשים פניתי לעזרה היה לי מאוד קשה נפשית בהתחלה ,אני מאוד ביישנית. בפעם הראשונה שהלכתי לרופא לפוריות זאת היתה הפעם הראשונה בחיים שלי שנבדקתי.
    אחרי כמה נסיונות של הזרעה שכשלו התחלתי להזריק ורק ככה נכנסתי להריון שכשלהעובר היה לא בסדר והדופק נעצר לו בחודש שלישי הבעיה העיקרית שלנו זה בלוטת בתריס יש לי נוגדנים שיכולים לתקוף את הבלוטה גם אם היא מאוזנת, בנוסף הזרעים לא מחזיקים אצלי מעמד מה שמחייב הזרעה
    והתערבות... אנחנו מחכים בקוצר רוח שיגיע כבר לא נשאר לי טיפת סבלנות זה הולכ/ת להיות נכד/ה ונינ/ה ראשונה אם משהו יקטוף את זה לפנינו בעלי ייקח את זה נורא קשה כל הזמן מדברים על זה ומזכירים לנו את זה..אנחנו מפטפטות יותר מידיי בפורום הזה בקצב הזה נצטרך לעבור למסינג'ר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לLi100

שחר
    14/07/2009

אז קודם כל גם להורים שלי וגם לשל בעלי אין עדיין נכדים כך שבהחלט כולם מחכים בקוצר רוח וההורים שלי גם לא צעירים כך שזה עוד יותר מלחיץ...
    היום עשיתי בדיקות דם של הבלוטה כי וחוץ מה-TSH ו-FT4 שתמיד רופאת המשפחה נותנת לי לעשות אז הרופה לאנדוקרינולוגיה נתנה לי גם FT3 ועוד משהו שלא זוכרת איך קוראים לו אז אולי זה הבדיקה של הנוגדנים.
    כל כך מבינה את הקושי שלך עם הטיפולים, מי חשב שכשנרצה ילדים זה יהיה כל כך קשה, לצערי אני כל הזמן שומעת על יותר ויותר בנות שעושות טיפולים אבל מי חשב שגם אני אצטרך? מקווה שזה לא יהיה לעוד הרבה זמן.
    אגב, בשמחה נעבור למסנג'ר, בהחלט מקל להחליף "חוויות" משותפות עם מישהי שעוברת אותו הדבר. מה הכתובת שלך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשחר

li
    14/07/2009
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יתודה לאל יש גם מיקרים כאלה..

בתאל
    13/07/2009

גם אצלי אומנם בכמות קטנה יותר אך גם תודה לאל הרגשתי בסדר גמור מה שכן.. תרבי לשתות זה מאוד חשוב אני הקפדתי על שני ליטר ליום.. והכי חשוב שיהיה בהצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נראה לי שבטעות נכנסת לתת פעילות

li
    13/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• -

שני
    14/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו