IVF שני

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• IVF שני
    רוני
    26/08/2007

ד"ר שלום רב,
    הופנינו לIVF לאחר 6 הזרעות שכשלו בשל בעיית זרע - מורפולוגיה 2%.
    לפני שנתיים הריון ספונטני שנגמר בהפלה טיבעית.
    בהפרייה הראשונה נצפו באולטרסאונד 11 זקיקים- עם E2 מתאים (שזינק באמצע הטיפול וגרם להורדת מינון)- נשאבו רק 4 ביציות והיו רק 2 הפריות- הרופא שלי אמר שיכול להיות שזה בשל קפיצת ההורמונים שהייתה.
    היום הייתה שאיבה שנייה עם פרוטוקול שונה- במהלך הזריקות היו עליות וירידות של הפרוגרסטרון (למרות הדקא היומי) אבל לא ברמה של ביוץ.
    באולטרסאונד נצפו 16 זקיקים עם E2=12000- נשאבו 7 ביציות טובות.
    1- האם הזגזוג של הפרוגרסטרון יצר בעיה כלשהי?
    2- מה יכול ללמד שנשאבים לי פחות מ 50% ביציות טובות- האם זה מלמד על בעיה כלשהיא או שאצל כולם זה ככה ואני סתם נלחצת?
    אני יודעת ש 7 זקיקים זה מכובד ואני מודה לאל על כך- אבל אם המצב שפחות מ 50% מהביציות שלי טובות זה אומר שהסיכוי שלי להריון טיבעי הוא יותר מפעם בחודשיים ולא פעם בחודש כמו הנורמה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    IVF שני

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום רוני

ד''ר דוד ישי
    26/08/2007

בלי לדעת את רמות המזגזגות של הפרוגסטרון, נראה לי שאלה סטיות מעבדתיות חסרות משמעות.
    50% בשלות של הביציות, זה אחוז מעט נמוך אבל אי אפשר ללמוד ממנו על המחזורים הבאים ובודאי לא להסיק ממנו על המצב במחזורים הטבעיים. אם המצב יחזור גם בפעמים הבאות אפשר יהיה לומר שיש בעיה מסויימת בתהליך ההבשלה בשחלות שלך. אבל כמו שאמרת 7 ביציות בשלות זאת כמות טובה ואני מאחל לך הצלחה
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד ניתן לפתור בעיית הבשלת הזקיק ?

רוני
    26/08/2007

בשחלות.
    האם יש לזה טיפול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רציתי להודות לך...

רוני
    23/10/2007

בעקבות ההתייעצות איתך שבה הערת את תשומת ליבי שאולי יש בעיה עם הבשלת הזקיקים- עשיתי היום שאיבה נוספת שבה נשאבו 4 מתוך 4 ביציות שראו באולטרסאונד.
    עשינו שאיבה מאוחרת עם 2 אוביטרל במקום 1.
    אז רציתי להגיד תודה אם לא היית מעלה את זה לא הייתי מגיעה לזה בחיים לבד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו