מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רחם דו קרני, הפלות חוזרותהילה27/08/2007
שלום רב
ההיסטוריה שלי כזו: הריון ראשון לפני כחמש שנים מIUI - התחיל כהריון תאומים, עובר אחד נספג בשבוע 7 . ילדתי את בתי בשבוע 37 בשמירת הריון לאחר דימומים רבים וקשים במהלך ההריון ואישפוזים חוזרים. אז נאמר לי שיש לי רחם דו קרני.
2 הפלות - אחת בשבוע 7 ואחת בשבוע 11 (תאומים מ-iui) - שהתחילו בדימומים. יש לציין שהרגשתי מאד רע כל 3 השבועות בהריון התאומים האחרון - לחצים איומים בבטן ובסופו של דבר הפלה מלווה בכרישי דם ודמם רב מאד . בעובר אחד הפסיק דופק כיממה לאחר תחילת ההפלה, בעובר שני רק כ-5 ימים לאחר תחילת ההפלה.
בירור הפלות: לפרוסקופיה+היסטרוסקופיה: נאמר לי שהרחם שלי יותר מחיצתית מדו-קרנית ועברתי ניתוח להסרת מחיצה. צילום רחם שעשיתי לאחר מכן (מועמדות ל-IVF) מראה רחם דו קרנית - כאילו שום מחיצה לא הוסרה( בניתוח דווח כי הוסרה מחיצה בגובה 40% מהרחם). הרופא המטפל עדיין משוכנע בכך שמדובר ברחם דו קרני.
עתה אני בהריון - שבוע 8 - שוב דימומים (כרגע קלים) , תכופות אני מרגישה התכווצויות . אני בבית במנוחה כמספר שבועות .
שאלותי הן: מה יכול להיות הגורם לדימומים (מצילום רחם רואים צורת לב) ?
האם יתכן הריון ברחם דו קרני ללא דימומים ? הריון רגיל ?
למה חוסר הבהירות לגבי קיומה של רחם דו-קרני או מחיצתית ? אם זו מחיצה - למה נראה כי לא הוסרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות חוזרות
פרופ' שחר קול27/08/2007הפלות חוזרות אינן נדירות לצערנו.
רחם עם מחיצה נחשב כסיבה להפלות חוזרות, שכן אספקת הדם לאזור המחיצה לקוייה, ולכן יש בעייה של השתרשות לא תקינה של העובר.
רחם דו קרני אינו נחשב כסיבה להפלות חוזרות, אלא יותר לבעיות לקראת הלידה של מצג לא תקין של העובר.
חייבים לשלול גורמים אחרים להפלות. בוודאי שליקוי מבני ברחם מסוג רחם דו-קרני לא אמור לגרום לאיבוד דופק העובר בשליש הראשון להריון.
רחם דו קרני בהחלט יכול לשאת הריון עד סיומו התקין, ללא דימומים וללא בעיות כלשהן.
קשה להסביר מתוך הנתונים שמסרת את הפער בין מה שנאמר שבוצע לבין הממצאים בצילום החוזר. מציע להתייעץ עם הרופא שניתח אותך להסרת המחיצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)