סטטיסטיקה???

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• סטטיסטיקה???
    סיגל
    27/08/2007

אני בת 31 לאחר חמישה טיפולי IVF נקלטתי וכיות יש לי ילדה בת שנה,כשנכנסתי להריון בחודש הראשון הגיעה תשובת הקריוטיפ שיש לי מוזאיקה של טרנר, כיום אני רוציתי להתחיל שוב בטיפולים וטיפול ראשון המליצו לי על PGD ובדקו לי סה"כ 8 כרומוזומים -מתוך 9 עוברים החזירו לי עובר 1 שגם הם היו בספק לגביו כי הם עושים 2 ביופסיות ב-1 הוא יצא תקין ובשני לא -עקב נסיון העבר הם אמרו שיש פעולת תיקון בעוברים ואולי הוא יתקן את עצמו,אני רוצה לציין שבטיפולים הראשונים בכל החמישה היו מכניסים לי 5-6 עוברים ולבסוף נקלט אחד,האשה שעובדת במעבדה אמרה שעדיך לבדוק רק את כרומוזומים X , Y אין טעם לבדוק את כולם,אני רוצה את חוות דעתכם, עקב כך שאכן רוב העוברים לא טובים גנטי??
    אני רוצה לדעת אם יצאו לי יותר עוברים אם יש סיכוי לעוברים תקינים לפחות 2 בכל מחזור טיפול???
    בעבר טופלתי בבית חולים אחר ושם היו יוצאים לי 20 עוברים בכל טיפול והפעםעברתי לבית חולים אחר עקב PGD שהייתי צריכה לעשות,ועשו לי טיפול במינון חלש יחסית (כנראה לא חשבו שרוב העוברים לא יצאו תקינים), מה אתם ממליצים לעשות ????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סטטיסטיקה???

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• PGD

פרופ' שחר קול
    28/08/2007

מספר הכרומוזומים שנבדקים אינו משפיע על תוצאות הטיפול. במצב האופטימאלי יהיה ניתן לבדוק את כל הכרומוזומים.
    מוזאיקה אינה אירוע נדיר, הראיה - הגעת לגיל 31...
    זה גם קורה כל הזמן עם עוברי IVF.
    נכון, עוברים יודעים לתקן את עצמם, ויתכן ותאים המכילים שינויים כרומוזומאליים נשלחים ליצור את השיליה, אך זה ספקולטיבי.
    השורה התחתונה - ההחלטה אצלך: להמשיך ב = PGD ולקוות לטוב, או לחזור לשיטה הקודמת (שהניבה הריון תקין) תוך הבנה ברורה לגבי המשמעות, והצורך בסיסי שיליה או מי שפיר אם יהיה הריון.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו