מתענינת

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• מתענינת
    חסויה
    15/07/2009

שלום רב,
    אני בטיפולי פוריות כבר 3 חודשים, 3 הזרעות וכולן כשלו לצערי,
    ברצוני לשאול מס' שאלות:
    1. אחרי כמה הזרעות עוברים לIVF? כאשר ההזרעה הראשונה היתה עם איקקלומין ושתי האחרות עם הזרקת פיורגון שבמחזור האחרון היו שלושה זקיקים יפים (וגם זרע טוב 13.5%) וזה עדין לא הצליח.
    2. מהן בעצם הסיבות לכך שהזרעות עם נתונים טובים לא מצליחים? השמנה? עישון סיגריות (5-6 סיגריות ביום)? לחץ? מתח? עצבים? מה יכול לגרום לכך שזה לא יצליח?
    3. מהי בעצם השרשה? כתוב כאן הפורום שההשרשה היא שישה ימים אחרי הפעולה, מה הכוונה?

אשמח לתשובות כי אני באמת מתענינת ורוצה לדעת לעומק את הדברים

שיהיה יום מקסים!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתענינת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מהידע שלי

מעיין
    15/07/2009

בקשר לשאלה למה ההזרעות לא מצליחות - גם זוכות שהכל תקין אצלהם מנסים להכנס להריון לפעמים מספר חודשים עד שמצליחים. גם אם כל התנאים לקליטת הריון קיימים - זה לא מבטיח שתהיה הפריה ואחריה השרשה.

השרשה: ההפריה של הביצית נעשית בחצוצרה. משם הביצית המופרית מתקדמת בחצוצרה עד שמגיעה לרחם ושם ננעצת בדופן הרחם (ולכן צריך עובי רירית רחם מעל 8מ"מ בערך). הנעיצה הזו היא ההשרשה.

בהצלחה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר 6 נסיוניות הזרעה

תותית
    15/07/2009

בדר"כ עוברים לIVF
    הכי חשוב לשמור על רוגע נפשי ולהתמיד גם אם לא מצליח
    ב-ה-צ-ל-ח-ה
    :-))))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום חסויה

ד''ר דוד ישי
    15/07/2009

אחרי 3 מחזורים של פיורגון + הזרעה
    כל הדברים שציינת משפיעים , אבל בעיקר איכות העוברים ומצב הרירית , ולכן הסיכוי להריון בטיפולים כאלה נע סביב ה 20%
    ביום ה 5-6 של חיי העובר הוא יוצא מתוך המעטפת שבה הוא נמצא וחודר לרירית הרחם שם נוצרת ממנו השליה. זה מה שנקרא השרשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוריות

פרופ' שחר קול
    15/07/2009

1. לאחר 3 מחזורים על בסיס פיורגון ודומיו.
    2. השמנה ועישון מקטינים הסיכוי להריון. סטיסטית הסיכוי להריון בטיפול אחד של הזרעה הוא סביב 15%.
    3. השרשה: חדירת העובר לתוך רירית הרחם, ויצירת השיליה הצעירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

חסויה
    16/07/2009

תודה רבה לכם על התשובה!
    אם השמנה מקטינה את סיכוי ההריון, אז מה אפשר לעשות כדי למנוע את זה?
    הרי הרבה בנות מתלוננות שהן משמינות בזמן טיפולי פוריות, אם זה הזרעות או IVF וכד'..
    גם אני שמנתי מאז שהתחלתי לקחת את הכדורים ובעיקר בזריקות, הבטן התנפחה (דבר שלא מאפיין אותי), לא שיניתי הרגלי אכילה ובמיוחד משתדלת לאכול בריא ובשעות נורמליות.
    אני לא רזה אבל לא הייתי אף פעם בעודף משקל (בערך 5 קילו מעל המשקל המקסימלי שלי לגובה שלי), גם ענין ההשמנה מתסכל וגם אי הצלחה מתסכל, זה מאוד קשה!

אז מה אפשר לעשות עם זה? איך אפשר למנוע השמנה בזמן הטיפולים?

שיהיה המשך יום נעים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה התייחסות...

חסויה
    17/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופ' שחר קול
    17/07/2009

מציע להתייעץ עם אנשי מקצוע בתחום כגון דיאטניות המטפלות ספציפית בנשים העוברות טיפולי פריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו