מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מתענינתחסויה15/07/2009
שלום רב,
אני בטיפולי פוריות כבר 3 חודשים, 3 הזרעות וכולן כשלו לצערי,
ברצוני לשאול מס' שאלות:
1. אחרי כמה הזרעות עוברים לIVF? כאשר ההזרעה הראשונה היתה עם איקקלומין ושתי האחרות עם הזרקת פיורגון שבמחזור האחרון היו שלושה זקיקים יפים (וגם זרע טוב 13.5%) וזה עדין לא הצליח.
2. מהן בעצם הסיבות לכך שהזרעות עם נתונים טובים לא מצליחים? השמנה? עישון סיגריות (5-6 סיגריות ביום)? לחץ? מתח? עצבים? מה יכול לגרום לכך שזה לא יצליח?
3. מהי בעצם השרשה? כתוב כאן הפורום שההשרשה היא שישה ימים אחרי הפעולה, מה הכוונה?
אשמח לתשובות כי אני באמת מתענינת ורוצה לדעת לעומק את הדברים
שיהיה יום מקסים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהידע שלי
מעיין15/07/2009בקשר לשאלה למה ההזרעות לא מצליחות - גם זוכות שהכל תקין אצלהם מנסים להכנס להריון לפעמים מספר חודשים עד שמצליחים. גם אם כל התנאים לקליטת הריון קיימים - זה לא מבטיח שתהיה הפריה ואחריה השרשה.
השרשה: ההפריה של הביצית נעשית בחצוצרה. משם הביצית המופרית מתקדמת בחצוצרה עד שמגיעה לרחם ושם ננעצת בדופן הרחם (ולכן צריך עובי רירית רחם מעל 8מ"מ בערך). הנעיצה הזו היא ההשרשה.
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר 6 נסיוניות הזרעה
תותית15/07/2009בדר"כ עוברים לIVF
הכי חשוב לשמור על רוגע נפשי ולהתמיד גם אם לא מצליח
ב-ה-צ-ל-ח-ה
:-))))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום חסויה
ד''ר דוד ישי15/07/2009אחרי 3 מחזורים של פיורגון + הזרעה
כל הדברים שציינת משפיעים , אבל בעיקר איכות העוברים ומצב הרירית , ולכן הסיכוי להריון בטיפולים כאלה נע סביב ה 20%
ביום ה 5-6 של חיי העובר הוא יוצא מתוך המעטפת שבה הוא נמצא וחודר לרירית הרחם שם נוצרת ממנו השליה. זה מה שנקרא השרשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוריות
פרופ' שחר קול15/07/20091. לאחר 3 מחזורים על בסיס פיורגון ודומיו.
2. השמנה ועישון מקטינים הסיכוי להריון. סטיסטית הסיכוי להריון בטיפול אחד של הזרעה הוא סביב 15%.
3. השרשה: חדירת העובר לתוך רירית הרחם, ויצירת השיליה הצעירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
חסויה16/07/2009תודה רבה לכם על התשובה!
אם השמנה מקטינה את סיכוי ההריון, אז מה אפשר לעשות כדי למנוע את זה?
הרי הרבה בנות מתלוננות שהן משמינות בזמן טיפולי פוריות, אם זה הזרעות או IVF וכד'..
גם אני שמנתי מאז שהתחלתי לקחת את הכדורים ובעיקר בזריקות, הבטן התנפחה (דבר שלא מאפיין אותי), לא שיניתי הרגלי אכילה ובמיוחד משתדלת לאכול בריא ובשעות נורמליות.
אני לא רזה אבל לא הייתי אף פעם בעודף משקל (בערך 5 קילו מעל המשקל המקסימלי שלי לגובה שלי), גם ענין ההשמנה מתסכל וגם אי הצלחה מתסכל, זה מאוד קשה!
אז מה אפשר לעשות עם זה? איך אפשר למנוע השמנה בזמן הטיפולים?
שיהיה המשך יום נעים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה התייחסות...
חסויה17/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול17/07/2009מציע להתייעץ עם אנשי מקצוע בתחום כגון דיאטניות המטפלות ספציפית בנשים העוברות טיפולי פריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)