תוצאות צילום רחם

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• תוצאות צילום רחם
    חסוי
    28/08/2007

שלום ד"ר
    להלן הממצאים :גודל וצורת חלל בגדר הנורמה,
    הודגמו שתי חצוצרות בחלקן הדיסטליים עם קושי במעבר חומר ניגוד דרך החצוצרות והתפשטות תקינה בחלל הגן משמאל וקלושה מימין.
    מה פשר בדיקה זו ?
    עלי לציין כי מקבלת מחזור סדיר כל 30 יום, תוצאות בדיקת ההורמונים תקינות.
    מתכוונת לבצע הזרעות על בסיס טבעי, ללא כדורים או זריקות , מבינה שיש בעיה עם שחלה ימין, האם לבצע הזרעה רק כאשר ניצפה זקיק מוביל בצד שמאל ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות צילום רחם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צילום רחם

פרופ' שחר קול
    28/08/2007

האם זה תעתיק מדוייק של התשובה? נשמע קצת מוזר...
    יתכן ויש חצוצרה תקינה ומעבר ופיזור תקינים משמאל, בעוד שמימין הפיזור קלוש.
    אם זו הכוונה - יתכן ויושג הריון גם מהצד "הבעייתי".
    סיכויי ההריון יותר טובים אם הזקיק יופיע משמאל.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

חסוי
    28/08/2007

לד"ר קול שלום,
    תודה על תשובתך,
    ואכן זהו ציטוט מלא מהבדיקה, ואף צורף דיסק, אגב הצילום נעשה במכבי חיפה- הרצל,
    ועוד שאלה ברשותך, ב-13/8 קיבלתי מחזור, ב-15/8 בעת בדיקת אולטראסאונד ניצפה ציסטה ונמסר לי להגיע למרפאה ביום 20/8 ניצפה זקיק מוביל בשחלה שמאל, עובי רירית 7.5, (קצת מוקדם לערכים אלו לדעתי)- למרות שצד הזקיק דווקא הלהיב אותי (כי ב-2 הזרעות שנעשו קודם הזקיק המוביל היה בצד ימין - והן נכשלו), - נמסר לי ביום 20/8 כי לפי בדיקות הדם-כי כי כבר בייצתי והזרעה שלישית נדחתה בחודש נוסף,והשאלה היא שידוע לי שהזמן בין הביוץ למחזור הינו 14 יום לכן אני אמורה לקבל המחזור בימים -2-5/9 - ואם זה אכן נכון, ייתכן ויבוצע לי הזרעה עוד בספטבר ולא באוקטובר (בשל החגים הבאים עלינו לטובה). ובעצם זה משבש לי זמן מחזור של 30 יום שהוא בדר"כ.
    מכיוון שאני הולכת על הזרעות טבעיות- האם יהיה נכון לחכות לזקיק בצד שמאל - על פי ממצאי צילום הרחם
    ושוב תודה על התייחסותך,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופ' שחר קול
    29/08/2007

האם לא הושמטה מילה או פסיק בתעתיק של התשובה? המילים לא כל כך מתחברות...
    אין ספק כי אם הביוץ בצד שנראה תקין בצילום, סיכויי ההריון טובים יותר.
    מניסיוני, לא מומלץ להיכנס לחישובים מסובכים מידי, המבוססים על הנחות רבות מידי, לגבי מועד הביוץ הבא.
    רצוי לערוך מעקב מסודר אחר הזקיק שיתפתח במחזור הבא, כולל בדיקות דם הורמונאליות, ולהגיע למסקנות הנכונות.
    פעמים רבות החגים לא מסכימים עם הביוץ, ונאלצים לבטל טיפולים עקב מחיקה של ימי עבודה מלוח השנה. יש לקחת סיכון זה בחשבון, כדי למנוע אכזבות ותיסכולים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו