פלוקנול והזרעה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• פלוקנול והזרעה
    אור
    21/07/2009

שלום, עקב זיהום בנרתיק קיבלתי 2 כדורים של פלוקנול במרווח של שלושה ימים. ביום שאני אמורה לקחת את הכדור השני אני צריכה לבצע הזרעה (אחרי אוביטרל), האם זה בעייתי ועלול לגרום לאיזה נזק? תודה מראש על התשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פלוקנול והזרעה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא יגרום לנזק.

פרופ' שחר קול
    22/07/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלוקנול והריון

מודאגת
    03/09/2009

הופתעתי מאוד (לטובה) כשקראתי את תשובתו של ד"ר שחר קול.
    קראתי בעלון ש"אין להכנס להריון בתקופת הטיפול - יש להיוועץ ברופא על שימוש באמצעי מניעה נאותים"
    בעלי ואני מנסים להכנס להריון בחודשים האחרונים במהלכם היתה לי פטריה וקיבלתי פלוקנול 150 מרופאת הנשים אצלה ביקרתי (בנוסף לנרות ומשחה). הרופאה לא הזהירה ולא ציינה דבר בנוגע להתנגשות הכדור עם הריון, אבל לאחר מספר ימים רופא המשפחה שלי אמר לי שאסור להכנס להריון בטווח של שלושה חודשים מנטילת הכדור. כיום, אני באיחור (יומיים, ואני תמיד מקבלת כל 28 ימים בדיוק!) ולא יודעת האם להיות מאושרת מהעובדה שיכול להיות שאני בהריון או להעצב מכיוון שעלולות להתעורר בעיות בעקבות נטילת הכדור. נטלתי את הכדור בתחיל חודש יוני.
    עד כמה הכדור יכול לגרום לבעיות להתפתחות העובר? מהי "תקופת הטיפול" (בהתאם למינוח מהעלון לצרכן)?
    אודה על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופ' שחר קול
    03/09/2009

When used in high doses, fluconazole is teratogenic in animal studies. Following exposure during the first trimester, case reports have noted similar malformations in humans when used in higher doses (400 mg/day) over extended periods of time. Use of lower doses (150 mg as a single dose or 200 mg/day) may have less risk; however, additional data is needed. Use during pregnancy only if the potential benefit to the mother outweighs any potential risk to the fetus.

כיוון שזמן מחצית חיים הוא 30 שעות, הרי לאחר כשבוע הרמה בדם היא קטנה מאוד.

מציע יעוץ טרטולוגי מסודר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מודאגת
    03/09/2009

תודה רבה על תשובתך המהירה והמקצועית, אקח את הדברים בחשבון וכמובן אתייעץ עם רופאים.
    סוף שבוע נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו