מישהיא יכולה להגיד לי

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• מישהיא יכולה להגיד לי
    א
    23/07/2009

שלום רב לכל הפורום, אני מתחילה חודש הבא את הivf רועדת מפחד לא יודעת מה מצפה לי רק יודעת שמבדיקת דם פשוטה אני מתעלפת, צילום הרחם היה בשבילי השיא אז לשמוע שאני צריכה שאיבה החזרה זריקות וכו' אני מתה מפחד
    האם מישהיא יכולה לשתף אותי בשלבים שעברה בטיפול מאוד אשמח לדעת..
    תודה מראש ובהצלחה לכולן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מישהיא יכולה להגיד לי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא'- הסבר על השלבים

לימונית
    24/07/2009

א' שלום,

אנסה להסביר לך כאחת שעברה כבר מספר פעמים IVF.

התהליך בדרך כלל מלווה בתרופות לגירוי זקיקים. בפרוטוקול ארוך, מתחילים קודם כל בתרופות לדיכוי המערכת (בערך כשבועיים) ולאחר שמוודאים שאכן הושג דיכוי (על ידי בדיקות דם ואולטרסאונד), מתחילים בתהליך של גירוי הזקיקים. רוב התרופות לשני השלבים הללו הן בדרך זריקות. גם בשלב הגירוי מתחילים לאחר כשבוע בערך לערוך בדיקות דם ואולטרסאונד עד שרואים שיש זקיקים בגודל מתאים לשאיבה ושרירית הרחם התעבתה.
    מרגע שהתגלו זקיקים בגודל מתאים, את מקבלת הנחיה להזריק את זריקת האוביטרל, שגורמת לביציות להשתחרר מהזקיקים. מכיוון שלאחר 36 שעות מתחיל תהליך ביוץ, השאיבה צריכה להתבצע לפני שחולפות 36 השעות (פחות או יותר בין השעה ה-34 - ל-35, או קצת לפני).
    כ-8 שעות לפני השאיבה את מתבקשת להיות בצום כללי.
    תהליך השאיבה מתבצע בדרך כלל בהרדמה מלאה. מגיעים קודם לכן לקבלה לחדר ניתוח, עוברים תשאול ובדיקות כמו לחץ דם, דופק, מדידית חום וכו' ומתארגנים לקראת הניתוח, שזה כולל לבישת החלוק וכו', ובדיקה ותשאול גם על ידי הרופא המנתח וגם על ידי המרדים.
    זהו, לאחר מכן נכנסים לחדר ניתוח, שם את כבר מורדמת, ואת מוצאת את עצמך אחר כך בחדר התאוששות.
    בחדר ההתאוששות את עדייין מחוברת בשלב הראשון למסכת חמצן ולאינפוזיה, לאט לאט מתחילים לשחרר אותך מכל הציוד הזה, ובתום כשעתיים את הולכת הביתה.
    בשלב הזה הביציות שנשאבו ממך עוברות למעבדה, ומופרות בתהליך חוץ גופי בזרע הבעל (או תורם). למחרת הם רואים כמה הפריות היו ויתקשרו אלייך מהמעבדה להודיע לך מתי להגיע להחזרת העוברים. אבל... למעשה, רק ביום שאת מגיעה, ניתן לראות כמה עוברים באמת נוצרו, כי לא כל מה שהתחיל בתהליך הפריה הופך להיות בסוף עובר (עובר זה כאשר רואים למחרת יום ההפריה, שיש חלוקה נוספת של תאים).

בהתהליך ההחזרה - מדובר בהכנסת הספקולום לפתיחת צוואר הרחם, ודרכו מחדירים את העוברים ישר לחלל הרחם. ההליך מבוצע ללא הרדמה, ונמשך מספר דקות.

מקווה שעזרתי לך בינתיים,
    בהצלחה,
    לימונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי לימונית

א
    26/07/2009

ראשית תודה רבה על ההסבר המפורט אני לא יכולה להגיד שאני רגועה יותר כי שום דבר בעולם לא ירגיע אותי כי פחד זה פחד פשוט רציתי ממש לדעת יותר לפרטים מה הולכים לעשות לי ואת באמת פרטת לי אז לפחות אני יודעת לקראת מה אני הולכת, יש רק סעיף אחד שלא ממש הבנתי אמרת שצריך לבוא יום לפני לקבלה של חדר ניתוח אז בעצם אני מאושפזת יום לפני השאיבה?
    תודה שוב והמון הצלחה ובריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• IVF

עדי
    24/07/2009

את יכולה להיות רגועה, עברתי 2 IVF ובשני נכנסתי להריון ועברתי גם צילום רחם ואני יכולה להגיד לך שהצילום רחם זה החלק הכי קשה וכואב בכל התהליך הזה.
    הטיפולים לא נוראיים בכלל ביחס לצילום ובכלל, לזריקות מתרגלים המחט מאוד דקה, הרבה יותר ממחט של בדיקת דם וזה ממש לא נורא, החלק הקשה פה שצריך להזריק כל יום באותה שעה ולפעמים יותר מזריקה אחת וזה קצת מעיק שצריך לתכנן הכל לפי זה אבל חוץ מזה באמת לא נורא, לגבי השאיבה, היא מתבצעת בהרדמה מלאה כך שאת לא מרגישה כלום וזה לוקח 10 דקות, לי אחרי זה לא היו כאבים כלל חוץ מכאבים של השחלות המוגדלות כמו כאבי ביוץ רק ליותר זמן שחלפו מהר וההחזרה בכלל לא כואבת ולוקחת 5 דקות, החלק היחידי שהיה "קשה" בהחזרה הוא שצריך להתאפק מלעשות פיפי חחח אבל זהו אחר כך תקבלי כדורים ואולי נרות לתמיכה שהם כמובן לא כואבים וזהו חוץ מאי נוחות שאי אפשר להיות ספוטניים בתקופה הזו וכל דבר מתוכנן לפי שעת ההזרקה וכו' התהליך באמת לא נורא והכי חשוב עובר מהר ויותר חשוב שווה כל אי נוחות או נעימות!
    בהצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה מתוקה

א
    26/07/2009

המון תודה על הרצון להרגיע, טוב זה מאוד אישי אני פשוט לוקחת יותר קשה ותהליכים מסויימים שהיו פשוטים לאחרות אצלי עוברים בסבל אבל נעבור גם את זה בעה' שיהיה לך גם המון הצלחה בריאות ומלא ילדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו