שאלה חשובה בנושא פריון

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה בנושא פריון
    רחלי
    29/07/2009

שלום רב,
    מרגישה קצת אבודה, מקווה שתוכלו לייעץ לי.
    בת 39, שחלות פוליציסטיות. לפני חודשיים התחלתי טיפול אצל רופא פריון. חודש ראשון על בסיס ביוץ טבעי-הוזרק אוביטרל ביום ה-16 למחזור, כשהזקיק היה בגודל 19. הוסת הגיעה 17 ימים לאחר הזרקת האוביטרל.
    בחודש השני השתמשתי בשני כדורי איקקלומין למשך חמישה ימים החל מיום השלישי למחזור. צמח רק זקיק אחד, ובדיוק כמו בחודש הקודם, ביום ה-16 למחזור הזקיק היה 19 מ"מ והוזרק אוביטרל. שוב באותו תזמון כמו בחודש הקודם אחרי 17 יום מהאוביטרל קיבלתי וסת.
    שאלותיי הן:
    1. אם אני מקבלת וסת כבר חודשיים רק 17 ימים אחרי אוביטרל, האם יתכן שהאוביטרל לא גורם אצלי לביוץ 36 שעות אחרי הזרקתו?
    2. אני רוצה החודש לנסות ביוץ טבעי, ללא כדורים וללא אוביטרל, כדי לבדוק באיזה גודל הזקיק שלי מבייץ באופן טבעי. אולי יתכן כי הוא מגיע לבשלות רק בגודל 23 מ"מ, ואז כשהזרקנו אוביטרל בגודל 19 מ"מ- אולי בעצם טעינו.
    אשמח לתשובה שקצת תבהיר לי את המצב ותעזור לי להבין מה נכון לעשות, כי אני מרגישה די מיואשת.
    רוב תודות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה בנושא פריון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום שלי

ד''ר דוד ישי
    29/07/2009

האוביטרל גורם לביוץ כ 36 שעות לאחר הזרקתו כך שה " איחור " בהופעת הוסת אינו משמעותי .
    אין קשר. גם אם הביוץ הטבעי מתרחש כאשר הזקיק בגודל 23 , האוביטרל גורם לביוץ גם כאשר הזקיק בגודל 18-19 .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו