שחלה פוליציסטית

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שחלה פוליציסטית
    רונית
    30/08/2007

שלום רב

אני בת 22,לאחר בדיקת אולטרסאונד רופא הנשים שלי אמר לי שיש לי שחלות פוליציסטיות. אני בחפיסה השניה של דיאנה 35, יש לציין שנטלתי מליאן במשך שנה ו- 3 ואחרי דימומים קלים ללא בדיקת רופאת נשים [קודמת] החליפה לפמינט, החל שיעור יתר בכל הגוף כולל פנים ועשיתי הפסקה של 7 חודשים והכל החמיר כולל פצעונים נוראיים.כמובן שניפגעתי גם נפשית מהעיניין, יש לציין שמאז ומתמיד הייתי שעירה בגב תחתון ידיים וקצת בטן,מחזור יחסית סדיר אך קשה.ביצעתי המון בדיקות דם של הורמונים גם אצל אנדוקרינולוג ומבחינת כולם הכל תקין.יש לי כמה שאלות:

1. האם השחלות הפוליציסטיות נוצרות מגלולות או שתמיד היו קיימות?
    2. האם ההחלפה וההפסקה הן שגמרו לשיגעון ההורמונלי?
    3.מה הסיכויים שאחרי 5- 6 שנים של נטילת דיאנה אני אפסיק על מנת להיכנס להריון ,כל התסמינים -שיעור יתר ופצעונים יחזרו? האם זה יחמיר למשך כל חיי?!

אשמח שתשובות על כל השאלות,תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שחלה פוליציסטית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רונית היקרה:

פרופ' שחר קול
    30/08/2007

שחלות פוליציסטיות לא נוצרות מגלולות. יתכן שהיו תמיד קיימות, יתכן שנוצרו עקב משקל עודף.
    החלפת הגלולות לא גרמה ל"שיגעון", אלא המצב הבסיסי של חוסר או מיעוט ביוץ האופייני לשחלות פוליצסטיות.
    קשה לנבא לגבי העתיד. פעמים רבות בעיקבות הריון העינינים מסתדרים.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו