IVF ללא עוברים

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• IVF ללא עוברים
    דנה
    11/08/2009

שמי דנה
    אני בת 33.
    עברתי 3 טיפולי IVF

בטיפול הראשון נשאבו 6 ביציות, בוצעה מיקרומניפולציה. לאחר 24 שעות לא נוצרו עוברים.
    רק לאחר 48 שעות נוצר עובר אחד בקושי.

בטיפול השני שינה הרופא את הזריקות ההורמונליות והמינונים. נשאבו 12 ביציות. כולן עברו מיקרומניפולציה ונוצרו 6 עוברים. 2 עוברים שהוגדרו כמצויינים (8 תאים) הוחזרו ונוצר הריון.
    לרוע מזלי בשבוע ה-16 עברתי הפלה לאחר דיקור מי שפיר.
    לאחר כחודש הוחזרו לי מוקפאים מההפריה האחרונה אך לא נוצר הריון.

לאחרונה עברתי טיפול IVF שלישי, בדיוק עם אותן זריקות הורמונליות כמו בטיפול השני. נשאבו 8 ביציות, בוצעה מיקרומניפולציה ובאופן מפתיע, בדומה לטיפול הראשון - לא נוצר אפילו עובר אחד.

חשוב לציין שהזרע תקין לחלוטין.

האם יש הסבר הגיוני למה שקורה איתי?
    מה יכול לגרום לזה שלא נוצרים עוברים?
    איך זה יכול להיות שהטיפול השני שהיה מוצלח לא חוזר על עצמו גם בטיפול השלישי?
    מה פשר חוסר העקביות הזאת?
    האם נתקלתם במקרים דומים?
    עד כמה עלי להיות מודאגת?
    מה הייתם מציעים לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    IVF ללא עוברים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דנה שלום

לחוצה
    11/08/2009

הטיפול האחרון שלי הניב תוצאות דומות. לאחר מיקרומניפולציה נוצרו עוברים שהוחזרו בשבוע שעבר וכעת אני ממתינה לתשובות.
    מצטערת על החדירה לפרטיות אך הנושא מעסיק אותי - מה היתה הסיבה לבדיקת המי שפיר?
    האם ההריון היה תקין עד לבדיקה?
    אני נורא חוששת מהעובדה שהעוברים שהוחזרו הופרו למעשה באיחור, ודואגת לתקינות ההריון והעובר.
    האם הסיבה לבדיקת מי השפיר היתה העובדה שהעובר התפתח מאוחר?

אני מצטערת על האובדן שלך, ומקווה שבקרוב תמצא הסיבה לבעיות.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא היתה סיבה מיוחדת

דנה
    11/08/2009

הי...
    אני אתקן אותך: ב-IVF שבו נכנסתי להריון היתה מיקרומניפולציה, אבל העוברים לא התפתחו מאוחר כמו בפעם הראשונה והשלישית, אלא התפתחו באופן שנראה תקין.
    כל הבדיקות שעשיתי - שקיפות עורפית, סקירת מערכות ראשונה וכו'... הראו שהכל תקין והסיבה שעשיתי מי שפיר היתה מתוך החלטה שלי של "ללכת על בטוח". בדיעבד זאת היתה טעות כי לא היתה שום סיבה אמיתית לעשות את הבדיקה.
    אם את מפחדת שהעוברים לא תקינים בגלל המיקרומניפולציה אז אין לך מה לדאוג. הרופאים ששאלתי אותם אמרו שאין ממש הוכחה לכך שמיקרומניפולציה יוצר סיכון גבוה יותר למומים.
    אם כל הבדיקות הרגילות שלך יהיו תקינות (שקיפות, חלבון עוברי, סקירה), אני לא רואה סיבה שיש לך ממה לחשוש.
    בכל מקרה שיהיה בהצלחה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לדנה

תמי
    11/08/2009

דנה שלום,

צר לי על ההפלה שעברת וכולי תקווה שההריון הבא יהיה תקין מוצלח ובריא- מגיע לך.

ברצוני לשאול שאלה- ואני מקווה שלא תראי בכך חדירה לפרטיותך- ציינת כי עברת הפלה לאחר דיקור מי שפיר- האם ההפלה נגרמה בשל סיבוך של הדיקור או שמא החלטתם להפסיק את ההריון לאחר קבלת התוצאות (אני פשוט חוששת מדיקור).

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

דנה
    11/08/2009

הי תמי
    העובר היה תקין בדיעבד, ההפלה היתה כתוצאה מהדיקור.
    הדיקור עצמו עבר חלק, היתה דקירה אחת, הרופא והאחות אמרו שהכל מצויין.
    אחרי יממה התחילה ירידת מים. בסופו של דבר נאלצו לבצע הפלה.
    כשאומרים שאחת לכל 300 מפילה ממי שפיר מתכוונים בדר"כ להפלה מסיבה לא מוסברת.
    יש לי הרבה חברות שעברו מי שפיר והכל היה בסדר. אני פשוט נפלתי בסטטיסטיקה...
    מאחלת בהצלחה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דנה שלום

לחוצה
    11/08/2009

הטיפול האחרון שלי הניב תוצאות דומות. לאחר מיקרומניפולציה נוצרו עוברים שהוחזרו בשבוע שעבר וכעת אני ממתינה לתשובות.
    מצטערת על החדירה לפרטיות אך הנושא מעסיק אותי - מה היתה הסיבה לבדיקת המי שפיר?
    האם ההריון היה תקין עד לבדיקה?
    אני נורא חוששת מהעובדה שהעוברים שהוחזרו הופרו למעשה באיחור, ודואגת לתקינות ההריון והעובר.
    האם הסיבה לבדיקת מי השפיר היתה העובדה שהעובר התפתח מאוחר?

אני מצטערת על האובדן שלך, ומקווה שבקרוב תמצא הסיבה לבעיות.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללא עוברים

פרופ' שחר קול
    12/08/2009

1. לא, על סמך הנתונים הקיימים.
    2. לא ניתן לדעת לפי הנתונים הקיימים.
    3. ?
    4. מציע לחזור על הפרוטוקול שהביא להריון. יתכן והמחזור האחרון הוא רק מזל רע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו