האם אנדומטרין יכול לגרום לגירודים?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• האם אנדומטרין יכול לגרום לגירודים?
    קמילה
    13/08/2009

שלום רב,

האם אנדומטרין יכול לגרום לגירודים ? כמה ימים לאחר שקיבלתי בטא חיובית התחיל גירוד מאוד חזק ברגליים . היום ציינתי זאת לאחות ולאחר קבלת תוצאות בדיקת הדם מסרה לי שהגירודים יכולים לנבוע מעודף פרוגסטרון ומסרה לי להוריד מינון אנדומטרין מ 3 פעמיים ביום ל פעמיים.
    תוצאות הבדיקה של היום :
    בטא 2179 (בטא ראשונה 07.08.09 - 170 , בטא שנייה 09.08.09 - 449 )
    אסטרדיול 6157
    פרוגסטרון גדול מ 190

איך אדע שרמת הפרוגסטרון לא תרד יותר מדי ויגרום לנזק ? בדיקה הבאה היא בדיקת א.ס.
    ב 26.08.09 .
    תודה על תשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום לילי

ד''ר דוד ישי
    13/08/2009

אני לא משוכנע שהגירוד ברגליים קשור לאנדומטרין , אבל מינון של 2 טבליות ליום הוא המינון המומלץ ואת יכולה לרדת למינון הזה ללא דאגה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנדומטרין

לילי
    14/08/2009

תודה על תשובתך.
    בעלון תרופה אנדומטרין כתוב שאחת מתופעות הלוואי המחייבות התייחסות מיוחדת היא תגובה אלרגיות וגרד ושיש לפנות לרופא. במידה והגרד ממשיך אולי כדאי בכל זאת לנסות לשנות תמיכה ?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לילי

ד''ר דוד ישי
    14/08/2009

את צודקת בהחלט . אם האבחנה היא תגובה אלרגית , צריך להפסיק את התרופה באופן מיידי ולעבור לתכשיר אחר. הורדת המינון לא תשנה את המצב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנדומטרין

לילי
    14/08/2009

תודה .
    מי אמור לאבחן האם זו תגובה אלרגית ? רופא משפחה ? רופא פריון בו אני מטופלת IVF ?
    זו לא הפעם הראשונה שאני לוקחת אנדומטרין ואף פעם קרה לי דבר כזה , יכול להיות שהתגובה קוראת לאחר זמן ולא מיידי ? האם זה יכול מסוכן להריון הצעיר ?
    תודה שוב על התייחסותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לילי

ד''ר דוד ישי
    15/08/2009

אלרגיה מתפתחת עם הזמן. לא נולדים איתה. רופא משפחה זה מספיק טוב. הסכנה היא לא לעובר אלא לבריאותך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו