תחילת תהליך הפרייה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• תחילת תהליך הפרייה
    דנה
    16/08/2009

אני בת 27 ,המחזור שלי אינו סדיר ,התחלתי תהליך של הפריות ביום שישי קיבלתי וסת
    וביום שבת לפי מה שנאמר לי לעשות זריקה של גונאל של 150 ,וביום ראשון לשות בדיקת דם ואולטרסאונד , עשיתי את הכל ,לאחר האולטרסאונד נאמר שיש ציסטה קטנה בשחלות ,האם זה ישפיע אל המשך הטיפול ? והאם ניתן בכלל להמשיך בטיפול ?
    עם ניתן להמשיך ,מתי מתבצעת השאיבה ?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תחילת תהליך הפרייה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרייה

פרופ' שחר קול
    16/08/2009

לרוב אפשר להמשיך בטיפול.
    הדאיבה - סביב יום 14 למחזור. אך יש סטיות ניכרות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

דנה
    18/08/2009

אני מעשנת , אבל לא הרבה האם זה יכול להשפיע על תהליך ההפריה? זה מאוד חשוב לי לדעת,
    אני יעשה כל דבר שמומלץ כדי שזה יצליח ,
    ושאלה נוספת , האם אתה ממליץ לעשות או לא לעשות משהו כדי שיעזור לטיפול ושזה יצליח ?
    לפי מה שהבנתי שתהליך הפריה הוא תהליך שיכול להיות שגם בפעם הראשונה זה לא יקלט ,אני מאוד אופטימית וממשיכה בחיי הרגילים , הולכת לעבודה ולחברים , ולא עושה מזה עניין גדול עם זה מה שצריך לעשות אז עושים.
    ביום חמישי אני צריכה לעשות בדיקת דם נוספת ואולטרסאונד , מה יהיה המשך הטיפול?
    אני עדיין אמשיך להזריק גונאל ? לאחר מה שנאמר לי לקנות 7 זריקתו אבקה של צטרוטייד ,למה זה נועד זה בטיפול או לאחר הטיפול של השיאבה , קניתי לפי המרשם גם אנדומטרין 30טבליות ?וגם אוביטרל 250 מיקרוגרם ? פרימולוט-נור ?
    אני יודעת ששאלתי אותך הרבה שאלות , אני מאוד אשמח אם תוכל לענות לי זה מאוד יעזור לי להמשך טיפול ,
    ותודה רבה על תשובתך הקודמת .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופ' שחר קול
    18/08/2009

עישון מקטין הסיכוי להריון.
    אפשר להמשיך בחיים כרגיל, ואפילו רצוי.
    צטרוטייד - מונע ביוץ מוקדם.
    אנדומטרין - רק לאחר החזרת העוברים
    אוביטרל - לתיזמון השאיבה
    פרימולוט נור - לא ברור לי הצורך.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לד"ר שחר קול

דנה
    18/08/2009

תודה על התשובות ,זה ממש עוזר ,
    החוסר ודאות לפעמים יכולה לשגע .
    כרגע כל המידע מובן ,
    עם יהיו לי שאלות נוספות אני יידע למי לפנות ,

באמת תודה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בבקשה.

דנה
    20/08/2009

היום עשיתי בדיקת דם ואולטרסאונד , תוצאות האולטרסאונד מראות כי :(התחלת הוסת 14/08 )
    רחם: עובי רירית הרחם 6.2 מ"מ
    שחלה ימנית :27*40 ,גוגל זקיק :12,12,11,11,11,10,10
    ונמצאו עוד מספר זקיקים של 10 מ"מ .
    שחלה שמלאית : 27*40 , 14,13,13,12,10
    ונמצאו מספר זקיקים נוספעם של 10 מ"מ .
    רציתי לשאול כמה שאלות :
    1. האם זה תקין לזמן ?
    2.למה אני מקבלת גם גונאל וגם צטרוטייד ?
    3.מתי מתחילים את טיפול השאיבה לפי התוצאות הנ"ל ?
    4. לפי מה שהבנתי שזריקת צטרוטייד גורמת לכך שלא יהיה ביוץ מאיזה סיבה נותנים את הזריקה הזאות ולמה רוצים לעצור את הביוץ ?
    מחכה לתשובתך
    תודה על העזרה בכל עת אני מאוד מעריכה את זה
    דנה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופ' שחר קול
    20/08/2009

1. כן
    2. גונאל - גירוי שחלות. ציטרו - מניעת ביוץ מוקדם.
    3. השאיבה - בשבוע הבא.
    4. תהליך הביוץ חייב להיות מתוזמן בקפדנות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה ד''ר שחר קול

דנה
    20/08/2009

לד''ר שחר קול,
    רציתי להגיד לך תודה , זה מאוד עוזר לאורך כל הדרך , התהליך הוא לא קל ,ובאמת כל תהליך שאני עוברת אתה נותן לי את התשובות הנדרשות לטיפול.

המון תודה ,על עזרתך
    דנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך טיפול שאלה נוספת ד''ר שחר קול

דנה
    23/08/2009

היום עשיתי ביקת דם נוספת ובנוסף לכך אולטרסאונד,התוצאות הם :
    רחם : עובי רירית הרחם 8 מ"מ
    רירית סדירה
    הד קו אמצע : כן
    נוזל דוגלס : מעט נוזל
    שחלה ימנית :גודל שחלה ימנית 50*35
    גודל זקיקים : ממוצע : 19,17,14,15,15,15,14,14,14,13,13,13
    נמצאו עוד מספר זקיקים בגודל עד 10 מ"מ
    שחלה שמאלית גןדל : 30*45
    גודל זקיקים: ממוצע : 19,18,18,17,17,14,14,13,11,10,
    ועוזקיקים קטנים של 10 מ"מ .
    רציתי לשאול עם במקר כזה יכולים לצאת תואמים ?
    או שזזה קשור לזרע של הגבר ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדנה שלום

שני
    23/08/2009

אני לפני הפריה ראשונה וגם לי הרופא נתן : גונל במינון 150 וצטרוטייד למשך שבוע. ראיתי שגם לך נתנו גונל במינון 150 וגם צטרוטייד.
    רציתי לשאול אותך - כמה זמן הזרקת גונל במינון 150 יחידות עד שהגעת לזקיקים האלה (שבוע או יותר?) והאם הגונל והצטרוטייד גרם לך להשמנה או לנפיחות בגוף, כי אני נורא פוחדת מזה (אני בחורה רזה).
    אני מאוד אשמח אם תעני לי כי אני מאוד דואגת.
    תודה ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערב טוב ,לשאלה ששאלת

דנה
    23/08/2009

אני ביום ה9 שלאחר הוסת , וזנ גודל הזיקיקים שלי , הכל כמובן תלוי בגוף שמייצר לפי מה שאת רואה , גם אני לא ידעתי מתי זה יקרה , רק לאחר אולטרסאונד היום אפשר היה לראות שהזקיקים גדלו ,
    ביום שישי לפני שעו קיבלתי וסת , לאחר מכן 5 ימים אני לקחתי גונאל , ביום חמישי הזה התחלתי כבר להזריק צטרוטייד ( צטרוטייד לפי הבנתי עוצר את הביוץ כי הזקיקים לא מספיק גדולים , ולאחר מכן מחכים שהזקיקים יגדלו כדי שיהיה יותר ביציות )
    היום לאחר אוטרסאונד אני מזריקה גונאל ובנוסף גם צטרוטייד ומחר גם אותו דבר אבל בנוסף בערב כבר אוביטרל ( לפי מה שהבנתי זה גורם לביוץ יום שלישי מנוחה , לא מזריקה כלום ( איןלי מושג למה )יום רביעי שאיבה ( בעזרת השם ) ואחרי יומיים או שלושה החזרה .
    שאלת עם השמנתי , אז גם אני בחורה רזה , וכם טיפה את מתנפתחת בבטן ( אבל בקטנה )עם זה יצליח בעזרת השם אז הכל שווה , בכל מצב בהריון את גודלת אז מה כבר משנה שבוייעם לפני ...
    קחי הכל בקלות אל תכנסי לזה יותר מדי , תמשיכי בחיים שלך עבודב חברים ( את הזריקות אני עושה בעבודה ) וממשיכה לעבוד .
    עשית לפי כן הזרעות או ישר להפריה ?
    באיזה יום את לאר הוסת ?

בהצלחה תחשבי חיובי ( יהיה טוב אל תדאגי )
    עם את צריכה מהוא דברי איתי (אני לא מומחית גדולה , אבל אולי זה עדיף )
    פחות הסאריה ופאניקה , תהיה רגוע לחלוטין ,
    זה לא קל אבל תחיכי את הוכת לקראת משהו טוב ...
    בהצלחה שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דנה, איזה מעודדת את!

שני
    23/08/2009

כל הכבוד!
    קודם כל אני שמחה שענית לי כי אני באמת דואגת, ונראה לי שאני אמורה לעבור את אותו התהליך שאת עוברת. היום התחלתי להזריק גונל במינון 150 וביום רביעי אני עושה אולטראסאונד ואז הרופא יאמר לי מתי להתחיל עם הצטרוטייד.
    לפני כן עשיתי הזרעות עם גונל , אבל המינון הכי גבוה שהזרקתי אז היה 112 . עכשיו עם מינון של 150 יחידות בכל יום זה נראה לי המון ואני כל חיי נלחמתי לשמור על הגזרה ולא להשמין והצלחתי כי אני היום בחורה רזה, ולכן אני דואגת שההפרייה חוץ גופית תגרום לי להשמין בגלל המינון הגבוה של הגונל - 150 יחידות כל יום, ובגלל כל תרופות התמיכה שנותנים לאחר החזרת העוברים.
    1) דנה, האם עלית במשקל מאז שאת מזריקה גונל וצטרוטייד? פליז.. זה מאד חשוב לי לחזור
    לגזרה אחרי ההריון והלידה בעזרת השם, כשיהיו.
    2) האם זה IVF ראשון שלך? (שלי כן).
    3) תודה שאת מעודדת אותי, זה מאוד חמוד מצדך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשני

דנה
    23/08/2009

שני , כמעט ולא עליתי במשקל , קצת נפיחותבבטן , עם היית משתמשת בגונאל של 112 מ"מ
    אז זה כמעט אותו דבר , אני גם רזה שוקלת כ59 קילו ו171 גובה , בעבודה אמרים שאני מרז , אף אחד לא יוע על מה שאני עוברת , אז בקשר למשקל אין לך מה לדאוג .( וחיוץ מזה כבר לקחת גונאל את יודעת איך הוא משפיע על הגוף שלך )
    התשובה השניה , כן זו הפריה ראשונה ובזרת השם האחרונה ...
    בהצלחה
    כל שאלה שיש לך את יכולה לפנות אליי
    וקחי את זה בקלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשני

דנה
    23/08/2009

אז זה כמעט אותו דבר , אני גם רזה שוקלת כ59 קילו ו171 גובה , בעבודה אמרים שאני מרז , אף אחד לא יוע על מה שאני עוברת , אז בקשר למשקל אין לך מה לדאוג .( וחיוץ מזה כבר לקחת גונאל את יודעת איך הוא משפיע על הגוף שלך )
    בהצלחה
    וקחי את זה בקלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשני

דנה
    23/08/2009

בהצלחה
    וקחי את זה בקלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשני

דנה
    23/08/2009

בהצלחה
    וקחי את זה בקלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדנה שלום

שני
    23/08/2009

אני לפני הפריה ראשונה וגם לי הרופא נתן : גונל במינון 150 וצטרוטייד למשך שבוע. ראיתי שגם לך נתנו גונל במינון 150 וגם צטרוטייד.
    רציתי לשאול אותך - כמה זמן הזרקת גונל במינון 150 יחידות עד שהגעת לזקיקים האלה (שבוע או יותר?) והאם הגונל והצטרוטייד גרם לך להשמנה או לנפיחות בגוף, כי אני נורא פוחדת מזה (אני בחורה רזה).
    אני מאוד אשמח אם תעני לי כי אני מאוד דואגת.
    תודה ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת ד''ר שחר קול

דנה
    23/08/2009

היום עשיתי ביקת דם נוספת ובנוסף לכך אולטרסאונד,התוצאות הם :
    רחם : עובי רירית הרחם 8 מ"מ
    רירית סדירה
    הד קו אמצע : כן
    נוזל דוגלס : מעט נוזל
    שחלה ימנית :גודל שחלה ימנית 50*35
    גודל זקיקים : ממוצע : 19,17,14,15,15,15,14,14,14,13,13,13
    נמצאו עוד מספר זקיקים בגודל עד 10 מ"מ
    שחלה שמאלית גןדל : 30*45
    גודל זקיקים: ממוצע : 19,18,18,17,17,14,14,13,11,10,
    ועוזקיקים קטנים של 10 מ"מ .
    רציתי לשאול עם במקרה כזה יכולים לצאת תואמים ?
    או שזה קשור לזרע של הגבר ?
    כמה עוברים לדעתך צריך להחזיר?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו