איך אתם מסבירים זאת רופאים?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• איך אתם מסבירים זאת רופאים?
    שני
    18/08/2009

אנחנו זוג לא מוסבר. שלש שנים מנסים להרות, ושנה וחצי בטיפולי פוריות (לא IVF) וכל הטיפולים כשלו.הרופא לא הבין למה כי כל הנתונים נראו מעולים. באפריל השנה החלטתי לקחת הפסקה מהטיפולים והריתי ספונטני- ההריון היה כימי ונפל, מה שעודד אותי לנוח עוד מהטיפולים, וכעת ממש החודש הריתי גם באופן ספונטני רגע לפני שהחלטנו שהחודש נלך ל-IVF. היום היו לי דימומים שהוסברו לי כתהליך הפלה טבעית,לצערי הרב מאד.
    אני כבר אובדת עצות. אנו בני 36, וההריון החודש היה בדיוק לפני שהחלטנו שזהו - הולכים ל-IVF. אז הריתי.
    אפילו שההריון נופל, המצב הזה שבחצי שנה האחרונה נכנסתי פעמיים להריון ספונטני - מה שלא הצליח לנו במשך 3 שנים, גורם לי לחשוב שאולי כדאי להפסיק את הטיפולים ואולי שוב הנס יקרה. מצד שני השעון הביולוגי דוחק וכבר היינו לפני החלטה שהולכים ל-IVF ובדיוק הריתי. מצב מבלבל.
    האם אתם חושבים שכדאי לרוץ עם IVF או שבגלל שהריתי פעמיים בחצי השנה האחרונה בהפרש של 4 חודשים- יש תקווה שמשהו שם מתחיל לזוז ויכול לקרות לבד? (על אף גילנו המתקדם)?
    אשמח לדעתכם המקצועית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להסביר הלא מוסבר....

פרופ' שחר קול
    19/08/2009

התיאור הוא אופייני, ואפילו די שכיח.
    IVF עשוי להעלות ההסתברות הסטטיסטית להריון, אך כנראה שבמצבכם IVF אינו "מתקן" משהו "לא תקין", ואפילו אינו משפר הסיכוי ההסתברותי להריון.
    כנראה שטיפולי IVF אינם מתאימים למצבכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר קול - הבהרה

שני
    19/08/2009

לא עשינו עד כה אפילו IVF אחד.
    ולמה IVF לא מתאים לנו?
    ומה עושים במצב שכזה כדי להרות בכל זאת? מה האופציות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופ' שחר קול
    20/08/2009

IVF אינו מתאים כיוון שהרית פעמיים בתוך 4 חודשים.
    IVF אינו מכשיר נגד הפלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלתי הנוספת לא נענתה - ד"ר קול

שני
    20/08/2009

1) לא טענתי ש-IVF הוא מכשיר נגד הפלות, אבל האם העובדה ששלש שנים לא הצלחנו להרות כלל, ורק בחצי השנה האחרונה הריתי פעמיים (שנפלו) לא מעידה על דבר ועל הצורך בכל זאת ב-IVF ?
    2) במקרה כמו שלי- אם לא הולכים ל-IVF - איך מטפלים ? מה ניתן לעשות?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופ' שחר קול
    20/08/2009

אם יש 2 הריונות ספונטאניים בתוך 4 חודשים הצורך ב - IVF הוא גבולי (בהתחשב בפרק הזמן הארוך שלא היה הריון כלל).
    הטוב ביותר - לנסות ולהרות בהקדם האפשרי. עדיף באופן ספונטאני. ברור הפלות חוזרות - לאחר 3 הפלות רצופות (חו"ח).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפלות חוזרות - המלצה מניסיון

רוני
    20/08/2009

למרות שזו אינה ההתוויה הרפואית - ובשל גילכם והזמן שאתם מנסים - ממליצה לכם להתעקש על ביצוע בירור להפלות חוזרות כבר עכשיו ולא לחכות להפלה השלישית...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו