ביציות לא בשלות/איכותיות

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• ביציות לא בשלות/איכותיות
    דנה
    21/08/2009

שלום רב
    הנני בת 25 בעלי בן 32 נשואים 3 שנים מנסים להביא ילד כבר שנתיים
    לאחר חצי שנה גיליתי שהביוץ שלי הוא לפני שאני הולכת למקווה ולכן קיבלתי איקוקלמין כעבור חצי שנה נוספת התחלנו הזרעות בבלינסון לאחר 5 הזרעות שלא הניבו פרי (יש לציין שהגבתי יפה לטיפול שנתנו לי ולא היה נראה שיש כל בעייה)
    התחלנו הפריות בהפריה הראשונה קיבלתי דקא ארוך ואח"כ גונל 225 יח' שום דבר לא התפתח כמו שצפוי ויצאה לבסוף רק ביצית אחד מתוך 3 זקיקים בלבד.
    הביצית לא הופרתה וכך גם לא נקראתי לעשות החזרה.
    בטיפול ההפריה השני נתנו לי מנוגון 4 אמפולות וצטרוטייד מתוך 6 זקיקים שהתקבלו יצאו רק 3 ביציות. נאמר לי כי 2 היו באיכות לא טובה ועוד אחת לא הופרתה בסופו של דבר בגלל איכות/בשלות (נאמר לי שהתחילה הפרייה שנעצרה באמצע).
    בטיפול ה-3 כבר עברתי למרפאה הציבורית של פרופ' לברן, משיח ודור. לברן נתן לי את הטיפול דקא 0.1 מ"ג במשך 14 יום לפני כן 5 ימים עם כדור פרוברה אח"כ גונל 375 יח' במשך 5 ימים ולאחר מכן מנוגון 5 אמפולות במשך כ7 ימים נוספים כמובן כל הטיפול עם דקא 0.05 מ"ג.
    יצאו 4 ביציות בלבד מתוך 13 זקיקים שרובם היו קטנים עדיין בין 13-14 מ"מ אך שאבו בכל זאת כיוון והיו זקיקים גדולים יותר (אחד היה 23 מ"מ שהתברר לבסוף כציסטה).
    נתנו לי אוביטרל אחד והגעתי לשאיבה.
    כמובן ששוב לא היו הפריות
    נאמר לי שהביציות לא היו בשלות.
    אני אובדת עצות לא יודעת כבר איזה טיפול אפשר לתת לי או מה אפשר וכדאי לעשות במקרה של ביציות לא איכותית/ בשלות.
    מה הפתרון האופטימלי ו הטיפול שיכול לעזור.
    ומה לפי הפרוטוקולים שרשמתי יכול להוות בעייה לדעתך?
    אני ממש מתוסכלת. האם יכול להיות בכלל מצב כזה שלעולם לא החזירו לי עוברים?? האם זה הגיוני? מה ניתן לעשות במצב כזה? וממה לדעתך/ניסיונך זה יכול לקרות? אנא ענה לי על כל השאלות תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביציות לא בשלות/איכותיות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביציות

פרופ' שחר קול
    21/08/2009

לא ניתן לדעת מה בדיוק הרקע לאיכות הירודה של הביציות. כנראה שמדובר במיגוון רחב של פתולוגיות על רקע גנטי שהביטוי המשותף להן הוא חוסר הפריות ועוברים.
    כיוון שהרופאים לא ממש יודעים מהו הרקע, הרי מנסים גישות שונות לגירוי שחלות. זה בדיוק מה שעברת במרפאות השונות, וע"י רופאים וותיקים ומנוסים.
    אך יש לזכור כי הפרוטוקולים השונים מגרים את השחלות, ללא כל השפעה על איכות הביציות.
    אפשר לשער כי בכל זאת חלק מהביציות שלך הן ברות הפרייה, וזה יותר עניין של מזל כדי שביצית טובה תבייץ ותביא להריון (באופן ספונטני, או ע"י IVF ) .
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו