תיזמון שאיבה וFSH 12.7

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• תיזמון שאיבה וFSH 12.7
    אורלי
    23/08/2009

לרופאים שלום וברכה
    אני בת 36, בעברי שני הריונות, אם לילד בן 4. לפני כשלושה שבועות התחלתי IVF מחזור ראשון שכלל זריקות מנוגון (8 ימים) אורגלוטרן (יומיים) ואוביטרל (שני לילות לפני השאיבה). פיתחתי שני זקיקים וחצי בלבד.
    (אציין שטופלתי במשך כשלוש שנים באיקקלומין,ואף ייצרתי עד חמישה זקיקים 18-22 מ"מ בשחלה אחת. אח"כ היו שני ניסיונות של הזרעה - ) הזרע של בעלי תקין.

בכל אופן ביום חמישי האחרון בוצעה שאיבה של שתי ביציות, יום למחרת נאמר לי כי הביציות לא היו בשלות, באחת היה גרעין ובשניה לא התפתח דבר. אציין כי כבר שנתיים וחצי הFSH לי נע בין עשר ל12.7 . שאלתי:
    מה פירוש אי בשלות הביציות? האם זה קשור רק לFSH או שמא גם לתיזמון לא מוצלח של השאיבה? למה הכוונה נצפה גרעין באחת? והאם יש לי סיכוי להרות באיזשהו טיפול?

תודה מראש - אורלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תיזמון שאיבה וFSH 12.7

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאיבה

פרופ' שחר קול
    23/08/2009

1. ביום השאיבה הביציות חייבות להיות בשלות להפריה.
    2. לרוב קשור לאיכות הביציות. יש לשער שהתזמון היה טוב, אם נשען על קוטר הזקיקים.
    3. לא ברור מה בדיוק נאמר לגבי הגרעין, יש לקבל מידע ברור מעובדי המעבדה.
    4. יש סיכוי להרות שכן את צעירה יחסית, וילדת לפני 4 שנים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו