מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לדנה ולרופאיםשני24/08/2009
האם לאחר השאיבה הבטן מתנפחת מאוד? תמיד? ואם כן, מתי היא חוזרת לעצמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שני
ד''ר דוד ישי24/08/2009לא תמיד. אם הנפיחות משמעותית צריך להיבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר ישי הנכבד
שני24/08/2009מהם המקרים/הסיבות בהם יש סיכוי גדול יותר שהבטן תתנפח אחרי שאיבה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשני זאות דנה
דנה25/08/2009השאיבה שלי היא ביום רביעי , אוכל להגיד לך את זה אחרי כי גרכי אני לא יודעת .
אבל אומרים שאחרי ההחזה מתנפחים קצת , בגלל גירוי שחלות והצטברות נוזלים .
זה לפי מה שהבנתי , ובנוסף שזה מעיד על הצלחה של הטיפול .
אני חייבת להגיד לך משהו , תפסיקי לדאוג עם את מתנפחת או משמינה , בכל מצב בעזרת השם כאשר תכנסי להריון את תשמיני , אז לא נורא עם זה קורה קצת לפני , העיקר שהמטרה את הולכת לקראתה תצליח . אל תדאגי אין לזה כזאות משמעות של השמנה , את חייבת להיות רגוע כדי שזה יצליח . את יודעת איך זה אצלינו הכל פסיכולגי , קחי הכל בקלות את עוברת טיפול שהוא לא קל את חייבת להקל אל עצמך עם ההשמנה , תאמיני לי , בעלך יוהב אותך לא פחות , אפילו אולי יותר , אומרים שכל השאיבה זה שטויות , ושזה עובר מהר וההחזרה עוד יותר קל ,
תחשבי חיובי יהיה חיובי ,
שני , אצל איזה רופא את מטופלת ?
ואיזה בית חולים את עושה את הטיפול ?
ושיהיה לנו בהצלחה ...
יום טוב ,
אם את צריכה עוד משהו דברי איתי .( צריך להיות חזקות )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשני שלום
פרופ' שחר קול25/08/2009לא תמיד. תלוי בעוצמת הגירוי השחלתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדנה,
שני25/08/2009דנה הי,
אמנם אנחנו לא מכירות, אבל התגובות שלך אלי הן כל כך אמפתיות ורגישות שזה מאד כיף לקרא, כי באמת אני דואגת.
לעניין ההשמנה - את כל כך צודקת בחשיבה החיובית שלך, אבל אני חייבת לומר לך שאצלי נושא ההשמנה הוא מאד רגיש וטבוע אצלי עוד מילדותי (אמי אישה שמנה שמאד סבלה מנושא ההשמנה וכל חייה נלחמת במשקל ללא הועיל ולי זה לא עשה טוב לראות את זה, וכנראה שספגתי את זה לאורך שנות ילדותי ועד היום, ולכן כל חיי הקפדתי לא להשמין כי אצלי זה הצטייר במחשבה שלהיות שמן זה להלחם כל הזמן במשקל ולנסות אינסוף סוגי דיאטות , והחלטתי כנראה עמוק בתת מודע שאצלי זה יהיה אחרת, ועמדתי עד היום בהצלחה בשמירה על הגזרה, מה שמוסיף לי הרבה בטחון עצמי לדימוי העצמי שלי בעיני עצמי).
אני יודעת שמשמינים בהריון ובכיף, כי עליה במשקל כתוצאה מהריון ספונטי (במידה ואוכלים מאוזן) היא גם קלה לירידה לאחר הלידה. לעומת זאת יש לי כמה חברות שהרו לאחר טיפולי פוריות והשמינו המון בזמן ההריון ונשארו שמנות לאחר הלידה (שומן בבטן בעיקר שלא יורד) והן אומרות לי בפירוש שאכלו מאוזן בתקופת ההריון ולפניו ולא ברור להן למה המשקל לא חוזר לקדמותו לאחר הלידה.
הן מאוד שמנות היום, בעיקר שומן בבטן. לי קשה עם זה. ומכאן חששותיי הרבים.
אני מקווה שקצת הבנת אותי. אשתדל מאד מאד לשמור על חיוביות וגם על המשקל .. :)
תכתבי לי בבקשה איך עברה השאיבה, וכמה הבטן מתנפחת אחרי, כי גם אני אמורה לעבור את זה אוטוטו ודואגת..
תודה דנה על התשובה הרגישה שלך אלי. את עושה רושם של בחורה חיובית וחמודה.
מחכה לשמוע ממך. והכי חשוב בהצלחה לשתינו . הדרך לא קלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשני זואת דנה
דנה25/08/2009רציתי להגיד לך , שאני ממש שמחה שאת כנה , קחי בחשבון שבהריון ( לא משנה עם זה הפריה או הריון ספונטהי משמינים )
לפי מה שאת מספרת את בחורה רזה , שקשה לך עם העובדה שאת תשמיני , אז יש לי חברה שגם עוברה טיפול הפריה וכיום כבר חזרה לעצמה ( קצת כושר , זה גם תלוי באיזה עבודה את עובדת )
ולאומת זאות יש לי חברה שלאחר הריון טבעי מתקשה לחזור למשקל הקודם , כל אחד וגוף שלו ,קחי בחשבון שיש כאלה שפשוט זה לא מפריע להם להישאר כמו שהם , אני מאוד חשוב לי גם להישו=אר רזה תאמיני לי .
אחותי ילדה לפהי כ5 חודשים (הריון טבעי ,ילדה מקסימה שהיום כבר בת 5 חודשים )
לאחותי בהתחלה היה קצת קשה להוריד את הבטן (את צודקת שיש כאלה שזה לא יורד להם ) אבל בשביל זה צריך גם להיתאמץ כמו שאת עושה כיום , שומרת על גזרה , אז ארחי כחודשיים אחותי חזרה לעצמה והיום בכלל לא רואים שהיא הייתה בהריון , אין מה לעשות אחרי הריון צריך להשקיע כדי לחזור לעצמך ( וזה ממש לא משנה איזה הריון זה ).
לא ענית לי איפה את עושה את הטיפול ?
ואצל איזה רופא ?
סתם מעניין אולי אנחנו באותו מקום .
באמת מהלב שיהיה לנו המון בהצלחה ובעזרת השם הכל יהיה בסדר והעיקר שנהיה בריאות .
בהצלחה ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שני
חסויה25/08/2009ראיתי את ההתכתבויות שלך עם דנה (מאוד מתוקה אגב) והרגשתי היא שאת קצת בלחץ בואי תתני לי להרגיע אותך בנושא השאיבה שעברתי ביום ראשון לפני 3 ימים.בפעם הראשונה אני רוצה לומר לך שאני הבחורה הכי פחדנית שיש בעולם אפילו מאולטסאונד וגינלי אני מפחדת כזאת אני "לחצנית" שבאתי ליום השאיבה התחלתי להלחץ וכל הגוף רעד לי והתחלתי להגיד לעצמי "בשביל מה" כל הזמן צעקתי לעצמי בראש "יש לך עוד היריון לעבור בגלל זה את מתבכיינת" תתפלאי וזה הצליח איך שנרדמתי כבר התעוררתי כאילו כלום לא קרה ובאמת הבטן שלי היתה נפוחה באותו יום ולמחרת אך היום היא ירדה פשוט שכבתי במיטה 3 ימים לא התאמצתי (נתתי לבעלי לפנק אותי קצת ננצל אותם מה קרה) שתיתי כל יום 2 בקבוקים של ליטר וחצי מים והיום הכל בסדר אין לי כאבים הבטן לא נפוחה ואני רוצה להגיד לך שאני גאה בעצמי. אני מבינה אותך שחוץ מהלחץ הנפשי שאנחנו עוברות הרי אנחנו באותה סירה יש גם את הלחץ הפיזי תחדירי לך לראש כל הזמן שהמטרה מקדשת את האמצעים הטיפולים זה הליך קשה אני לא יגיד שלא אבל תדמייני לך בראש תינוק שקורא לך אמא לא רק שתעברי את השאיבה בשלום עוד מההתתרגשות את תבקשי לעשות את זה בלי הרדמה חחח. בקיצור שני שיהיה לך בהצלחה ותהיי הכי רגועה בעולם יש לך עוד היריון לסחוב בעזרת השם ספרי איך היה ותראי שממש לא היה נורא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחסויה
דנה25/08/2009שלום לך ,
רציתי לשאול אותך איפה עברת השאיבה ?
וגם מתי ההחזרה שלך ?
אני מאוד אוטימית למצב זו הפריה ראשונה שלך ?
שיהיה לכולנו בהצלחה ובעזרת השם הכל יהיה בסדר , וכמו שאמרת המטרנ מקדשת את העמצאים ,
נחת בבית כי לא יכלת ללכת לעבודה ?
בהצלחה בהחזה .
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לדנה
חסויה25/08/2009כן זו הפריה ראשונה שלי עברנו הזרעות טיפולים לא הלך עד כה אבל ילך. עברתי את זה באסותא רמת החייל איזה שירות בחיים שלי לא התייחסו כל כך יפה אחרי השאיבה נתנו לי חדר לבד ממש יפה עם מקלחת ושירותים ממש אחרי ההפריה יה שמו לי באינפוזיה חומר כנראה נוזלים איך שהסתיימו 2 השקיות כאילו כלום קמתי הלכתי הביתה. אממ וכן הייתי בבית 3 ימים הרופא יביא לי אישור מחלה אני עובדת במוקד טלפוני וקשה לי לדבר 8 שעות ממש מבינים את זה בעבודה במקרה גם האחראית שלי עברה הפריה. ואם לא יתן לי אישור גם לא נורא כשהטיפול יצליח תאמיני לי כסף זה הדבר האחרון שיעניין אותי כרגע אני כל כך יהיה מאושרת שיבוא לי לעשות איזשהוא מסיבה חחח בעזרת השם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחסויה
דנה25/08/2009ארחי כמה ימים ההחזרה שלך ( הבנתי שזה מחר אבל כמה ימים עברו )?
את יודעת לכמה תאים התפתחו ?
וכמה עוברים את מחזירנ ?
אני יודעת שזה לפי המלצת הרופא , אבל כמה את רוצה ?
שיהיה לך בהצלחה מחר ובעזרת השם זה יתפס והכל יהיה בסר עוד 13 יום מהיום תוכלי לדעת את התשובה .
בהצלחה בהצלחה כולנו צריכות את זה .
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדנה
חסויה25/08/2009ההחזרה 3 ימים אחרי השאיבה. אני יודעת שהוציאו לי 17 ביציות והופרו 13 כמה תאים אני לא יודעת ונשמע מחר מה הדעה של הרופא לפי דעתי 2 זה מקובל נשמע את דתעו וכן בהצלחה לכולנו מתי את עוברת את השאיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחסויה ושני
דנה26/08/2009מחר יש ליאת השיאבה באסותא בראשון , הרופא שלי מתל אביבי , אל את כל הטיפולים אני עושה בראשון .
לחסויה - שיהיה לך בהצלחה מחר ( ותהיה מוכנה לתאומים ), עם מחזירנ שניים , יש לי חברה שיש לה תואמים מהפריה . ומחר תרשמי לנו איך הייתה ההחרה , למרות שהבנתי שזה שטויות
לדנה - מחר אני אספר לך איך היה ( מבטיחה ) אני בטוחהשזב יקל אלייך בהמשך הטיפול ,
ל תתפלאו על השעה עד עכשיו היינו עם חברים , שני כמו שאמרתי לך קודם תמשיכי בשגרה שאת נמצאת בה , אל תשני כלום .
חסויה , בהצלחה בהצלחה בהצלחה , בעזרת השם עוד 12 יום תודיעי שאת בהריון ,
וכך גם אני ושני ..
לילה טוב לכולם והמון הצלחה וחיזוקים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהו...
חסויה25/08/2009אגב ההחזרה מחר טיפה חוששת אבל שלושת רבעי מהדרך כבר עברנו נעבור גם את זה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדנה וחסויה
שני25/08/2009היי בנות,
ראיתי את התגובות שלכן, ואני אנסה לשמור על אופטימיות ולהתחזק.
דנה - אני מאוד אשמח שתספרי לי (אם תרצי כמובן) איך הייתה השאיבה מחר (תפני אלי בפורום הזה, אני נכנסת לכאן לא מעט) , ואני מאחלת לך בהצלחה רבה מאוד מאוד!
בקיצור - חסויה ודנה - תודה על התמיכה, ההבנה והסבלנות - בשבילי צריך המון :) ואני מקווה שמכאן נעבור שלשתנו בחודש הבא לפורום הריון ולידה :)
בינתיים, אשמח אם לשמוע איך מתקדם, כי אמנם אנחנו עוברות דרך דומה, אבל אתן בשלב טיפה מתקדם ממני ולכן אשמח לשמוע.
תודות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)