שאלה לד"ר דוד ישי ולד"ר קול

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה לד"ר דוד ישי ולד"ר קול
    שני
    28/08/2009

מה-23.8 מזריקה גונל.
    היום, 28.8 בדיקות דם: E-2: 1544 , פרוגסטרון 2.9. נצפו בשחלה אחת שני זקיקים בגודל: 16 ו- 11.5 ועוד קטנים, ובשחלה שניה: זקיק בגודל 9 ועוד קטנים. רירית: 6.3
    היום נאמר לי להמשיך בגונל ולהתחיל צטרוטייד 0.25.
    עוד כמה ימים לדעתכם יש לי להזריק עד השאיבה, לפי הנתונים הנ"ל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה

פרופ' שחר קול
    29/08/2009

אולי יומיים.
    קשה להחליט שכן פיזור הקטרים אינו טוב: זקיק אחד מוביל, ועוד 2 קטנים.
    אם במחזורים קודמים הייתה תגובה טובה יותר, אולי יש מקום לוותר החודש על IVF (אולי לשקול IUI אם מתאים).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר קול

שני
    29/08/2009

לא הבנתי מדוע אתה רושם שפיזור הקטרים אינו טוב: יש לי שלשה זקיקים: שניים בשחלה אחת בגדלים: 16 ו-11.5 וקטנים, ועוד אחד בשחלה נוספת בגודל:9 ועוד קטנים.
    1) האם זה אומר שלא יהיה מה לשאוב ב-IVF ? והשאיבה אבודה?
    2) למה אם כך אני ממשיכה להזריק צטרוטייד? למה הרופא מצפה בכל זאת?
    3) האם אפשר על אף שכבר הזרקתי צטרוטייד לעשות החודש IUI?
    4) מהי דעתך המקצועית ?

דרך אגב אציין שהחודש זה החודש הראשון שהמינון של הגונל הוכפל מ-75 ל- 150 כי החלטנו ללכת ל-IVF. בששת החודשים הקודמים כשעשיתי IUI הזרקתי כל יום 75 גונל והיו לי 6-7 זקיקים כל חודש!!! האם יש מקום לעשות IVF עם מינון של גונל 75 במקרה שלי? או שהחודש זה מקרי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופ' שחר קול
    29/08/2009

עדיף זקיקים בגדלים זהים.
    עוד יום-יומיים המוביל יהיה בשל לשאיבה (מעל 17) , אך הקטנים יותר עלולים להיות קטנים מידי.
    אם נחכה עד שיגדלו, עלולים לאבד את המוביל.
    1. שאיבה ניתן לבצע גם עם זקיק אחד, כידוע. השאלה היא האם אצל מטופלת מסוימת אין סיכוי לקבל מצב טוב יותר, ולפי ההיסטוריה שלך - כנראה שיש סיכוי.
    2. מנסה לתמרן בצורה הטובה ביותר בין הגדלים השונים.
    3. כן
    4. צריך להכיר החומר על בוריו.
    הגדלת המינון הייתה במקומה. יתכן ומדובר בחוסר מזל בחודש מסויים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר קול

שני
    29/08/2009

לא הבנתי מדוע אתה רושם שפיזור הקטרים אינו טוב: יש לי שלשה זקיקים: שניים בשחלה אחת בגדלים: 16 ו-11.5 וקטנים, ועוד אחד בשחלה נוספת בגודל:9 ועוד קטנים.
    1) האם זה אומר שלא יהיה מה לשאוב ב-IVF ? והשאיבה אבודה?
    2) למה אם כך אני ממשיכה להזריק צטרוטייד? למה הרופא מצפה בכל זאת?
    3) האם אפשר על אף שכבר הזרקתי צטרוטייד לעשות החודש IUI?
    4) מהי דעתך המקצועית ?

דרך אגב אציין שהחודש זה החודש הראשון שהמינון של הגונל הוכפל מ-75 ל- 150 כי החלטנו ללכת ל-IVF. בששת החודשים הקודמים כשעשיתי IUI הזרקתי כל יום 75 גונל והיו לי 6-7 זקיקים כל חודש!!! האם יש מקום לעשות IVF עם מינון של גונל 75 במקרה שלי? או שהחודש זה מקרי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו