מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לד"ר קולדליה29/08/2009
שחר, שלום
מטופלת שלך במכבי
בת 42 אמא יחידנית לילדה בת 4 מהזרעה על מחזור טבעי.
מזה 3 שנים מנסה להרות שוב (הפלה אחת אחרי הזרעה לפני שנתיים...לא התפתח דופק, הפלה נוספת מהחזרת מוקפאים לפני שנה...לא התפתח דופק)
בשנה האחרונה ניסיתי 2 הזרעות שלא נקלטו ..וחזרתי ל IVF שני באלישע .
כששוחחנו על זה ואמרתי שאני לא כ"כ מסתדרת עם נרות התמיכה...אמרת לי שאין בעיה להחליף את זה בזריקת אוביטרל אחת (לא ציינת הסתיגויות בהקשר הזה).... וגם שמעתי מחברה שהתמיכה שלה נעשתה באמצעות זריקה אחת.
לפני שמונה ימים היתה שאיבה - נשאבו 9 ביציות, הופרו 8 אבל אחת לא תקינה. הוקפאו 3 עוברים והוחזרו 4 עוברים טריים.
להפתעתי כשביקשתי לקבל כתמיכה זריקת אוביטרל נאמר לי שערכי בדיקת הדם האחרונה שלי לא מאפשרים זאת מחשש לגירוי יתר.....
האם אכן? האם יש לזה איזו משמעות לגבי אפשרות הקליטה?
האם יש אפשרויות אחרות כתחליף לנרות (למעט גסטון שממש לא בא לי) ?
תודה על התשובה
דליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דליה שלום
פרופ' שחר קול29/08/2009זה יותר באספקט של נוחות השימוש, שכן פשוט יותר לקבל זריקה אחת של אוביטרל, לעומת נרות מידי יום לזמן לא קצר.
אין משמעות לגבי התוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלונת
דליה29/08/2009ברור לי שזה באספקט של נוחות השימוש לכן הייתי מעוניינת באופציה הזו.
שאלתי לא היתה אם האוביטרל או האנדומטרין ישנו את סיכויי הקליטה...
אלא אם תוצאות בדיקות הדם שלי שבגינן לא רצו לתת לי אוביטרל (אני חושבת בגלל רמת אסטרדיול גבוהה) עשויות לשנות משהו
ואם השיקול הזה מוכר לך במתן אוביטרל.
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול30/08/2009השיקול הוא רק מניעת גירוי יתר שחלתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)