gonal f ומנופור

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• gonal f ומנופור
    ענתי
    04/09/2009

האם תוכל להסביר לי בקצרה מה התפקיד של הגונל בטיפול? ומה תפקידו של המנופור?
    הבנתי ממך שאת הדקפפטיל נותנים כדי למנוע את הביוץ , אלו שתי זריקות נוספות שאני מקבלת ואני סקרנית לדעת מה תפקידן.
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    gonal f ומנופור

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אז תורי לענות לך : )

דניאלה.י
    04/09/2009

הדקפפטיל יוצר דיכוי של פעילות הורמונלית טיבעית של הגוף ע"י דיכוי ההיפופיזה שהיא אחראית להפרשת ההורמונים בגוף.משתמשים בו הרבה לפני שלב הסטימולציה, ל"איפוס" המערכת, גם צטרוטייד משמש לעיכוב בביוץ.

הגונל והמנופור משמשים בשלב הסטימולציה - גירוי השחלות, על מנת לגייס זקיקים
    הגונל הוא תוצר מעבדה, בעוד המנופור מופק משתן של נשים בגיל הבלות, והיתרון שלו על הגונל, שהוא גם מכיל את LH שגורם להבשלת הזקיקים.
    המנופור הוא הגירסה "הנקיה" של המנוגון, בקופות חולים רבות לא נותנים אותו, או נותנין עם אישור מיוחד אחרי תגובה לא נעימה או אלרגית להזרקת החומר, והחלטת הרופא להמליץ לקופה לאשר לך אותו.
    לעיתים נותנים עם הגונל גם לוביריס, שתפקידו גם כן לגרום להבשלת הזקיקים.
    המון בהצלחה לך, ומקווה שיש מי שיצחיק אותך, אצלי ההורמונים גורמים בעיקר לדיכאון ובכי ללא שליטה כמו לפני מחזור רק ברמות גבוהות ו"משוגעות" יותר..... העיקר שנשיג הריון לפני שנאושפז בשלוותא...חחחח : )

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבר הזמנתי מקום

ענתי
    05/09/2009

המון המון בהצלחה ותודה מאד עזרת לי ו"שמחתי" לשמוע על הבכי כי בדיוק אתמול היה לי התקף , אחד המוווזרים שהיו לי אז התקשרתי לאברבנל וסגרתי מקום שיהיה לכל מקרה ...
    אני שולחת לך המון כח ותקוה ואופטימיות ותזכרי גם ברגעים שקשה שיש לך כח אנחנו הרבה הרבה יותר חזקות ממה שנדמה לנו
    ואם לא נתכתב עוד אז: שנה טובה מתוקה מלאה בבשורות טובות ומשמחות
    וששנה הבאה ליד השולחן נשמע את הצחוק הקטן והמתוק הזה שאנחנו כל כך מחכות לו
    אאאאאאאאאאאאאאאאאאאאמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הלוואי...

דניאלה.י
    05/09/2009

וזו תהיה "ה"שנה......
    לך לי ולכל הבנות המעונות.......
    שנה ניפלאה וערב חג הבא בטן או כבר עולל על שולחן החג.
    אמן אמן אמן אמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ענתי

ד''ר דוד ישי
    05/09/2009

גם הגונל F וגם המנופור מכילות את ההורמון FSH , שהוא ההורמון שגורם לשחלות להבשיל כמה זקיקים ( תרופות לגרוי ) . המנופור מכיל גם את ההורמון LH שאצל רוב הנשים קיים במידה מספקת ואין הכרח להוסיפו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו