יתכן ציסטה בהריון אחרי IVF?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• יתכן ציסטה בהריון אחרי IVF?
    מאיה
    05/09/2009

אני בהריון שבוע 13 אחרי החזרת טריים ב-IVF.
    מזה 10 ימים סובלת מכאב נקודתי בבטן תחתונה, המקרין לרגל ימין. כואב בעיקר בשינוי תנוחה מישיבה/שכיבה לעמידה, וגם גורם לי קצת למשוך את רגל ימין בהליכה.
    אתמול הייתי בשקיפות עורפית (תקינה) והרופא אמר לי שבגלל שאני מתלוננת על הקרנה לרגל ימין, לא יתכן שהכאב הוא מהרחם. הרופא לא הצליח למצוא את הסיבה לכאב, ואמר שזה ככל הנראה מהשחלה שהיא עדיין קצת מוגדלת.
    באולטרסאונד שהוא עשה לשחלה ראיתי כמה זקיקים.

השאלה היא האם לאחר מחזור שאיבה שהתפתח להריון יתכן שהשחלות ייצרו זקיקים?
    האם יכול להיות שהתפתחה ציסטה בשחלה אחרי השאיבה?
    אם מדובר בציסטה - אפשר לדחות התערבות עד לאחרי הלידה למרות הכאב המטריד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יתכן ציסטה בהריון אחרי IVF?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שכחתי לציין

מאיה
    05/09/2009

מדובר על הריון תאומים.
    ההפריה היתה בגלל בעיות בזרע, ואצלי לא התגלו בעיות פוריות, אם כי ידוע אצלי על שחלות במבנה פוליציסטי, אולם ללא שום בעיות בביוץ טבעי וכו'

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום מאיה

ד''ר דוד ישי
    05/09/2009

הזקיקים מתמלאים , הרבה פעמים , בנוזל אחרי השאיבה. הם כמובן לא מכילים בתוכם ביציות. יש אפשרות שתתפתח ציסטה . אבל ממה שהבנתי אצלך לא נראתה ציסטה. למרות שלא ניתן לשלול את זה , לא נראה לי , לפי התיאור של , שהכאב קשור לפעולה שעברת או להריון. כדאי שתתיעצי גם עם אורטופד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו