היעדר ביוץ

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• היעדר ביוץ
    אלמונית
    05/09/2009

שלום,
    אני בת 27 עם וסת סדירה ובעלי בן 29. אנחנו מנסים להכנס להריון 9 חודשים, בחודש האחרון ניגשנו לרופא הנשים על מנת לנסות לבדוק אם יש בעיה. במחזור האחרון הרופא ערך מעקב ביוץ (בדיקת אולטרסאונד גניקולוגית) ביום ה-12 וביום ה-16. בשני התאריכים הרופא אמר שהזקיקים קטנים מדי ולכן ככה"נ לא התרחש ביוץ. אחרי 32 יום קיבלתי את הוסת. כאשר שאלתי את הרופא האם היעדר ביוץ עם הופעת וסת הוא שכיח הוא ענה שכן. שאלתי היא האם באמת היעדר ביוץ שכיח? או שאולי הרופא לא עשה את הבדיקות המירביות כדי לאתר את הביוץ? לציין כי כמה ימים לפני היום ה-12 שבו הרופא ערך לי את האולטרסאונד הראשון, נשלחתי לבדיקות דם - הרופא אמר שהן תקינות.
    אחרי כמה זמן של מעקב ביוץ אפשר לומר שבאמת אין ביוץ למרות קיומה של וסת תקינה? האם ניתן יהיה להכנס להריון גם ללא ביוץ טבעי?
    אודה לתשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היעדר ביוץ

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום אלמונית

ד''ר דוד ישי
    06/09/2009

ראשית אומר שהסיכוי שלאישה שאינה מבייצת יהיה מחזור סדיר הוא אפסי. אם הוסת היה ביום ה32 , הביוץ היה ביום ה 18 . אז יתכן שהרופא שלך פספס אותו. ויש עוד דרך לדעת האם היה ביוץ והיא לבדוק את רמת הפרוגסטרון כשבוע פני הוסת הצפוי.
    אני מציע שאם לא מיציתם את השנה של נסיון להרות , ללא בדיקות בירורים וטיפולים , מצו אותן . ואח"כ אם לא תהרי , פני לרופא מומחה בתחום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו