מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- APLA - ו- IVFחופית10/09/2009
שלום רב.
אני אחרי 4 הריונות טבעיים: הריון ראשון תקין ויש לי ילדה בת 4 ואח"כ הגיעו 3 הפלות רצופות.
בבדיקת קרישיות נתגלה APLA וניתן טיפול של קלקסן+אספירין החל מבטא.
אחרי ההפלות לא נכנסתי שוב להריון (קריוטיפ תקין, זרע תקין, פרופיל הורמונלי תקין) ועברתי 4 סבבים של גונל+הזרעות. לקראת IVF ראשון יש לי 2 שאלות:
1. האם להתחיל בקלקסן +אספירין מההחזרה או מהבטא?
2. האם בגלל APLA יש להימנע מהריון עם תאומים? (האם להחזיר רק עובר 1 כל פעם?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר APLA
פרופ' שחר קול10/09/20091. אמפירי לחלוטין - מההחזרה.
2. רצוי אחד בכל מקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי חופית
לני10/09/2009היי חופית,
גם אצלי נתגלתה קרשיות מסוג APLA. יש לי ילדה בת 3 היריון ספונטני ותקין. לאחר מכן 2 הפלות ועכשיו כבר שנה וחצי מנסה להרות.
מההזרעות שכשלו עברתי להפריה. בשל APLA אני מטופלת בקלקסן משלב תחילת הפרוטוקול ולא משלב הבטא שכן קיים סיכון בעת טיפול הורמונאלי.
לאחר ההחזרה עליי להמשיך בקלקסן עד לבטא. במידה ובטא שלילית יש להפסיק בקלקסן.
האם הומלץ לך לקחת קלקסן רק לאחר ההחזרה?
האם ההפלות גרמו לך לפגיעה ברירית ?
בהצלחה,
לני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי לני
חופית10/09/2009תודה על התשובה.
ההפלות לא פגעו ברירית.
הומלץ לי לקחת קלקסן+אספירין החל מבטא
כי אז בכלל לא הייתי מטופלת פוריות.
רק אח"כ החלו הטיפולים שלי עם גונל ובהם לא לקחתי קלקסן מההזרעה
אלא חיכיתי לבטא חיובית (שלצערי לא הגיעה).
כמו שקיבלתי כאן תשובה ב IVF זה שונה וצריך להתחיל מההחזרה.
את מחזירה כל פעם עובר אחד בכלל ה APLA? התייעצת עם רופא מומחה לגבי זה?
אני ישמח לכל מידע
ושיהיה לך המון בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין לא יודעת לגבי מס' עוברים
לני11/09/2009היי חופית,
ביום שני אני עוברת שאיבה ולדעתי ההחזרה תהיה ביום חמישי/שישי.( זו פעם ראשונה שלי )
כמו שהסבירו לי בתחילת הדרך, אני זו שמחליטה כמה עוברים להחזיר.
בתחילת התהליך חשבתי להחזיר בכל מקרה 2 בתקווה שלפחות 1 ישרוד.
עכשיו שיניתי את דעתי, מכיוון שיש לי בעיית רירית ולהשיג היריון זה סיכוי קטן מאוד אבקש להחזיר 3 ונקווה לנס. בכל מקרה אהיה חכמה יותר לאחר השאיבה.
בהצלחה ושנה טובה
לני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין לא יודעת לגבי מס' עוברים
לני11/09/2009היי חופית,
ביום שני אני עוברת שאיבה ולדעתי ההחזרה תהיה ביום חמישי/שישי.( זו פעם ראשונה שלי )
כמו שהסבירו לי בתחילת הדרך, אני זו שמחליטה כמה עוברים להחזיר.
בתחילת התהליך חשבתי להחזיר בכל מקרה 2 בתקווה שלפחות 1 ישרוד.
עכשיו שיניתי את דעתי, מכיוון שיש לי בעיית רירית ולהשיג היריון זה סיכוי קטן מאוד אבקש להחזיר 3 ונקווה לנס. בכל מקרה אהיה חכמה יותר לאחר השאיבה.
בהצלחה ושנה טובה
לני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)