לד"ר שחר קול

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• לד"ר שחר קול
    הללויה
    10/09/2009

שלום ד"ר,
    בת 40.
    התחלתי לפני שנה תהליך הבאת ילד מתרומת זרע.
    עשיתי שש הזרעות שלא צלחו. אני בעלת שחלה מנוונת שמאלית וכן חצוצרה שמאלית חסומה.
    עברתי לIVF לפני חודש וחצי. שאיבה 8 ביציות (רק ימין) 7 הופרו. 6 יפים מאוד שרדו בני 8 תאים. 2 הוחזרו והשאר הוקפאו . לגודל הפתעתו של הרופא בשל העוברים הכל כך יפים והרירית המצוינת, ההפריה לא הצליחה. ביום רביעי ה-2/9 הוחזרו על בסיס טבעי שניים יפיפיים נוספים. הרירית היתה 10 מ"מ.
    היום הוא היום התשיעי וכבר לא הייתי מסוגלת לחכות, אני משתגעת, ועשיתי היום אחר הצהרים בדיקת שתן (לא בבוקר) והתשובה היתה שלילית.
    אני יודעת כי חזרת על כך אין ספור פעמים שנשים בטיפולי פוריות אינן יכולות לעשות בדיקת שתן אלא רק דם, אך במקרה שלי לא נעשה אף שימוש באוביטרל בטיפול זה, ולכן הרגשתי שבדיקה זו עשויה להיות מהימנה.

איני יודעת מה לעשות כעת. האם עלי להמשיך עם האנדומטרין והאסטרופם?
    מה ההבדל בין תהליך רגיל שבו ההשרשה נעשית תוך כשבעה ימים לבין ההחזרה על בסיס טבעי?
    (לי נראה כאילו לוקח אפילו פחות זמן להשרשה בגלל הנחת העוברים מיידית ברחם)

תודה רבה על תשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר שחר קול

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לילך שלום

פרופ' שחר קול
    11/09/2009

מציע להמשיך בטיפול ללא שינוי, ולבצע בדיקת דם ביום שנקבע.
    מועד ההשרשה תלוי בגיל העובר בלבד, ולא בדרך הגעתו לרחם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו