האם התרחש/יתרחש ביוץ?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• האם התרחש/יתרחש ביוץ?
    מיקי
    13/09/2009

ערב טוב,
    בת 40 ועשרה חודשים, נשואה שנה ותשעה חודשים, ללא ילדים בדיקות דם תקינות ובלי הורמונים ביוץ מוקדם ביום 9-10 דימום כל 26 יום ומכיון שאני שומרת מצוות פיספסתי את יום הביוץ ולפני 10 חודשים התחלתי טיפול תחילה רק עם אסטרופם לדחיית מועד הביוץ אח"כ הוספנו אוביטרל וכשזה גם לא עזר עברתי לאיקקלומין שעשה לי ממש רע ומכיון שבדיקת זרע הראתה ריכוז ( פי 8 מהמינימום) ותנועתיות מצויינים אבל גם אגלוטינציה גבוהה ומורפולוגיה כמעט בקנטים (2%) הוצע לי לעבור להזרעות אבל...גם זה לא הצליח. הגונל הניב 5-6 זקיקים בכל מחזור טיפולי וגם אסטרופם קיבלתי לדחיית הביוץ אבל הריון יוק. השלב הבא שהוצע לי הוא IVF אבל אני מעדיפה להתנקות עד אחרי החגים משרידי ההורמונים ומהציסטה שנוצרה לי מהגונל ואכן בינתיים נספגה. אז החודש בלי הורמונים כלל רק עם תה ילקוט הרועים לקיצור ימי הדימום ועם קיו 10 לבעלי שכבר הוכיח את עצמו בהזרעה האחרונה כמדכא אגלוטינציה הגעתי לבדיקת זקיקים ביום ה 9 למחזור הזקיק היה 18*21 והרירת 5 ללא נוזל בדוגלס עברו יומיים של אכילת סלק מסיבית וביום ה11 הזקיק התפתח ל23*23 הרירית צמחה ל7.1 והציסטה מחודש קודם נעלמה לה ועדיין אין נוזל בדוגלס. באתי למרפאה ביום ה17 לבקש בדיקת דם לבדיקת קיום ביוץ ועל הדרך נכנסתי גם לאו"ס שהראה לא גופיף צהוב אלא את אותו זקיק מכווץ ל18*18 ריריתצ עדיין 7 מ"מ והתחיל נוזל בכמות מועטה.

האם ייתכן ביוץ? ואם כן מתי? מתי מומלץ לבצע בדיקת דם לאישור קיומו?

סליחה על המגילה ותודה מעומק הלב,

שבוע טוב,

מיקי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם התרחש/יתרחש ביוץ?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביוץ?

פרופ' שחר קול
    13/09/2009

התמונה בא.ס. אופיינית לביוץ "טרי" יחסית.
    בדיקת דם עשויה לאשר זאת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סלק אדום ועובי רירית

לני
    13/09/2009

היי מיקי,

קראתי בהודעתיך כי הרירית היתה דקה ולאחר אכילת סלק הרירית צמחה ב-2 מ"מ.

אני אמורה לעבור שאיבה ביום שני הקרוב ואני מאוד מדוכאת בשל רירית דקה מאוד. כל הסופ"ש אכלתי סלק אדום וגם עד ההחזרה שכנראה תהיה בחמישי / שיש אמשיך לאכול סלק.

רציתי לשאול אותך האם זו פעם ראשונה שאכלת סלק לעיבוי הרירית ?
    האם בד"כ הרירית אצלך דקה?

תודה רבה ובהצלחה גדולה לשנה החדשה.

לני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיקי, שאלתי מופנית אליך.תודה!

לני
    13/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סלק ועיבוי רירית

מיקי
    13/09/2009

היי לני

סליחה על התגובה המאוחרת- לא הייתי ליד המחשב עד עכשיו

זו אינה הפעם הראשונה שאכלתי סלק לצורך עיבוי הרירית ובד"כ זה תורם ומשפר.

הרירית שלי לא דקה בד"כ ומה שהתברר שכנראה הייתי עוד לפני ביוץ במס' ימים אבל בכל מקרה, ידוע שסלק עוזר לעיבוי הרירית

בהצלחה בטיפול ושנה טובה ומתוקה ובשורות הכי הכי טובות ומשמחות

מיקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו