מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ד"ר שחר קול שלום רברונית15/09/2009
אני חברת קופ"ח מכבי וקראתי כתבה שהתפרסמה בגיליון האחרון של "מכביתון" על הרווח בין הזרע לביצית וכתבת שם שאם יש חסימה בחצוצרות-הפתרון הוא הפריה חוץ גופית
ולמקרה הפרטי שלי-בצילום הרחם שעשיתי הסתבר שיש לי פגם מילוי בפונדוס ליד חצוצרה ימנית,חצוצרה ימנית ללא מעבר
חצוצרה שמאלית עם מעבר ופיזור תקין
יש לי מחזור כל 35 יום(אני מבייצת ביום ה21
כמו כן, אני אחרי 2 הזרעות שלא הצליחו ועתידה לעבוד לפרולסקופיה ביום חמישי הקרוב ורציתי לשאול האם לדעתך הניתוח לפתיחת הסימה/ההידבקויות (במידה וישנן) יכול לפתור את הבעיה?או שהפתרון הוא הפריה חוץ גופית?
כי בכתבה היה כתוב שהפתרון לסתימה בחצוצרות זה רק הפריה חוץ גופית. האם זה נכון גם לגבי המקרה שלי?
תודה מראש על תשובתך
רונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצוצרות
פרופ' שחר קול16/09/2009יש סיכוי לפתוח את שתי החצוצרות ע"י היסטרוסקופיה ולפרוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה..שאלה נוספת-
רונית16/09/2009אז אם כך,מדוע נשים עוברות הפריה חוץ גופית כאשר יש חסימה ולא מבצעות לפרולסקופיה במקום זה?
אני פשוט לא מצליחה להבין באילו מקרים של סתימה בחצוצרה מפנים להפריה חוץ גופית(אם ניתן לפתוח את הסתימה בניתוח פשוט)
תודה רבה על תשובתך והמשך ערב נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח מאד לקבל תשובה..
רונית18/09/2009נראה לי שפספסת את ההודעה שלי...
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול18/09/2009כרגיל ברפואת פריון - יש לדון כל מקרה לגופו.
למשל:
אם פוליפ קטן ברחם חוסם פתח חצוצרה ניתן להסיר אותו בניתוח פשוט שאורך דקות ספורות בהיסטרוסקופיה.
חסימה קריבנית ניתן לפתוח בעזרת צינתור.
חסימה רחיקנית עם התרחבות פתולוגית של החצוצרות - יש מקום לכרות החצוצרה.
אנדומטריוזיס עם הידבקויות באגן - ניתן לנקות האגן ולהביא להריון ספונטני.
ןכן הלאה וכן הלאה...
על מקרה לגופו.
אין מתכון זהה לכל המטופלות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
רונית20/09/2009אני אחרי היסטרוסקופיה ולפרסקופיה(עברתי את הניתוח ביום חמישי האחרון ממש לפני החג)
ומה שמצאו בהיסטרוסקופיה זה שהקרן הימנית חסומה ע"י ריקמה פוליסואידית, הרקמה הופרדה ורואים פתח חצוצרה תקין
ובלפרסקופיה-רחם ושחלות בגודל תקין, מעבר תקין,חומר צבע דו צדדי
האם לדעתך על פי נתונים אלה יש סיכוי להריון טבעי?
שאלה נוספת-האם ניתן לסמוך על בדיקת זרע שבוצע לפני הזרעה והשבחה?לא עשינו בדיקת זרע לכשעצמה מלאה עם מורפולוגיה, אבל בדקו את הנתנוים של נפח, תנועה וכו' וזה נמצא תקין. האם יש צורך לבצע בדיקה מלאה?
מקווה לבשורות טובות בשנה החדשה,אמן!!
ותודה על עבודתכם הברוכה :))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול20/09/2009כן, ניתן להבין כי האנטומיה כעת היא תקינה לחלוטין, לכן יש סיכוי טוב להריון.
רצוי לבצע בדיקת זרע מלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנה טובה, מלאה בניסים ונפלאות!
לני18/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנה טובה, מלאה בניסים ונפלאות!
לני18/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)