מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גלי חוםסיון19/09/2009
ערב טוב,
אני בת 36 סובלת מאנדומטריוזיס.
יש לי 2 אנדומטריומות שגודלן ביחד עם השחלה 5 ס"מ, שחלה זו אינה מייצרת
זקיקים הן טבעי והן עם הורמונים והיא מעט מוגדלת.
הציסטות מחוברות והן גדלו במעט במהלך הטיפולים.
אני אחרי 7 הזרעות והפרייה אחת.
לאחר קבלת המחזור האחרון (אחרי שההפרייה לא הצליחה) קיבלתי גלולות יסמין
2 חבילות ברצף. לקראת סוף החפיסה השנייה אני אמורה להתחיל דקפפטיל יומי.
הוחלט לשאוב את האנדומטריומות בתחילת הסטימולציה לאחר המחזור.
לבינתיים הבטן שלי מאד מאד נפוחה, עלייה גדולה במשקל, אינסולין מעט גבוה (סוכר תקין)
וגלי חום כמעט על בסיס יומי.
לפני כן היו לי מעט גלי חום סביב המחזור והביוץ בלבד.
1. האם גלי החום מפריעים לקליטת היריון או למהלכו?
2. האם יש משהו לעשות כרגע בנושא גלי החום?
3. האם העובדה שהשחלה אינה מתפקדת והאנדומטריומות קשורה למטבוליזם
ועלייה במשקל?
תודה!
ושנה טובה פורייה ובריאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חום
פרופ' שחר קול20/09/2009את מקבלת כעת גלולות נגד הריון לכן לא ברור מה מקור גלי החום.
בכל מקרה:
1. לא
2. לא
3. לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל לא הבנתי...
סיון20/09/20091. האם גלי חום והשמנה (הופיעו באותה תקופה!) קשורים לירידה בתפקוד השחלה (תופעות גיל המעבר) או לחוסר איזון הורמונלי על רקע אחר?
בדיקות הורמונליות לפני 11 חודשים תקינות.
כרגע אני לא יכולה לבצע כי אני בטיפולים ובין הטיפולים נמצאת בדיכוי.
2. האם תוספת של אסטרוגן יכולה להביא להקלה בגלי החום?
3. בהפסקת הגלולות האם גלי החום צפויים להירגע או רק לאחר השאיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול20/09/20091. אם הפרופיל תקין, הרי לא מדובר בירידה בתפקוד השחלה. אם יש ספק כדאי לחזור על הפרופיל.
2. לא ברור למה הכוונה שאת נמצאת בדיכוי. טיפול בגלולות נגד הריון אמור לספק רמות ההורמונים הנחוצות. טיפול עם דקפפטיל עדיין לא החל. דקפפטיל גורם לירידה ביצור האסטרוגן האנדוגני.
3. באופן כללי, עוצמת גלי החום ביחס הפוך לרמת האסטרוגן (טבעי או תרופתי) בגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)