בדיקות וניתוח מצב...

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• בדיקות וניתוח מצב...
    שיר
    21/09/2009

שלום,
    אני בת 27, עם שחלות פוליציסטיות ומנסה מזה כמה חודשים בודדים להכנס להריון.

לאחר נסיונות אלו +בדיקת פרופיל הורמונלי + מחזורים לא ברורים ולא סדירים
    הוחלט לתת לי כדורי גלוקופאג' שאם אני הבנתי נכון אמורים לעשות קצת סדר בבלאגן ההורמונלי שלי ואולי לתרום לביוץ (?????)

1. לאחר שבועיים של לקיחת כדורים אלו קיבלתי מחזור רגיל כמו שהייתי מקבלת עם גלולות. האם
    זה מעיד משהו על הביוץ?

2. הבנתי שיש אפשרות לבקש לעשות אולטרסאונד של מעקב זקיקים וכך לשער את יום הביוץ-
    א. אני אמורה לבקש מהרופא נשים שלי?
    ב. מתי צריך להתחיל לעשות אותה וכל כמה זמן אחרי זה להמשיך?
    ג. מה עושים אם הרופא שלי עובד כ1-2 פעמים בשבוע בעיר שלי ואני כתוצאה מכך לא יכולה
    לעשות בדיקה זו מתי שאני רוצה?

3. עד מתי אני אמורה להמשיך עם כדורי הגלוקופאג'? עד הכניסה להריון? גם אחרי?

4. האם כדאי במצבי לקנות ערכות ביוץ ביתיות ולהסתמך עליהן? שמעתי שמועה כי במצב של
    שחלות פוליציסטיות ערכות אלו לא תמיד אמינות, האמנם?

בתודה מראש ושנה טובה ופורייה,
    שיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות וניתוח מצב...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מקפיצה ומחכה לתשובה...

שיר
    21/09/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שיר

ד''ר דוד ישי
    21/09/2009

אם המחזורים שלך מאד לא סדירים , כדאי שתפני למומחה לפוריות או למרפאת פוריות כדי לראות האם את מבייצת בכלל ואם כן כדי לתזמן את הביוץ. הערכה לביוץ אינה יעילה במצבים אלה.
    ההשפעה של הגלוקופאג' על הביוץ היא לאחר תקופה הרבה יותר ארוכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך ועוד שאלות...

שיר
    22/09/2009

הרופא נשים שלי גם מתעסק בפוריות ולכן מפתיע ומבלבל אותי המידע הסותר:

1. לגבי הערכות ביוץ הביתיות- אחרי ששאלתי על ה"שמועה" כי על פוליציסטיות הערכות לא עוזרות, הרופא אמר לי שזה לא נכון- שביוץ זה ביוץ אצל כל אחת... ולכן אין מניע לבצע בדיקות אלו ושהן עדיפות על מעקב זקיקים שכן הן יותר פשוטות לביצוע (בבית, בזמן שלי וכד'.... על אף שמבחינתי זה עלות כספית גבוהה במידה וזה בכלל לא רלוונטי עבורי...)
    מדוע יש סתירה בין מה שהרופא שלי אמר לבין תגובתך? האם יש נסיון מצידו "לחסוך" אולי את האולטרסאונד זקיקים?

2.גם בנוגע לגלוקופאג' הרופא שלי אמר לי היום שגם אחרי זמן קצר, סבב ראשון (במקרה שלי קיבלתי מחזור רגיל לאחר נטילת כדורים אלו כשבועיים) אני יכולה לבייץ ולהכנס להריון....
    מדוע אתה אומר שזה לוקח זמן ארוך יותר? האם הרופא שלי מנסה לתת לי תקווה שהיא בעצם אשלייה?

אני קצת מבולבלת ומנסה להבין מה קורה ומה צריך לעשות כדי להתקדם... אני לא מנסה לחפש הבטחות אני פשוט מעדיפה לדעת את האמת כדי לדעת איך להתמודד איתה יותר טוב...

שוב תודה על התשובות וההסברים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שיר

ד''ר דוד ישי
    22/09/2009

אין לי שום עניין להתעמת עם דברים שאמר לך הרופא שלך.
    כשיש שחלות פוליציסטיות הביוץ מאד לא סדיר , אם בכלל קיים . ולכן קשה מאד לדעת מתי צריך לבדוק את השתן ולכן היעילות נמוכה. אם יש לך וסת סדיר , את קרוב לודאי מבייצת ולעובדה שיש לשחלות שלך מבנה פוליציסטי אין משמעות.
    אצל נשים עם שחלות פוליציסטיות ועם חוסר ביוץ , דרוש לפעמים טיפול של חודשים עד שהמצב משתנה והאישה מתחילה לבייץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשיר

לימונית
    22/09/2009

שיר שלום,

אני מבינה שאת מתלבטת אצל מי הידע שכדאי לך להסתמך עליו.

אז ככה. אינני יודעת מי רופא הנשים שלך -האם הוא רופא צעיר וחדש בתחום,והאם הוא בעל ניסיון בתחום הפריון?

הרופאים כאן בפורום הם מומחים לפריון, ומתעסקים יומיום עם בעיות כאלה, והם בטוח מבינים מה שהם אומרים.
    את ד"ר ישי, שענה לך, אני מכירה אישית, כמטופלת שלו, ואין לי ספק שהוא יודע מה שהוא אומר, ושהעצה שלו תהיה לך טובה.

תסיקי לבד את מסקנותייך האם להחליף רופא, או האם לעבור למרפאת פיריון.

שיהיה לך בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשיר

לימונית
    22/09/2009

שיר שלום,

אני מבינה שאת מתלבטת אצל מי הידע שכדאי לך להסתמך עליו.

אז ככה. אינני יודעת מי רופא הנשים שלך -האם הוא רופא צעיר וחדש בתחום,והאם הוא בעל ניסיון בתחום הפריון?

הרופאים כאן בפורום הם מומחים לפריון, ומתעסקים יומיום עם בעיות כאלה, והם בטוח מבינים מה שהם אומרים.
    את ד"ר ישי, שענה לך, אני מכירה אישית, כמטופלת שלו, ואין לי ספק שהוא יודע מה שהוא אומר, ושהעצה שלו תהיה לך טובה.

תסיקי לבד את מסקנותייך האם להחליף רופא, או האם לעבור למרפאת פיריון.

שיהיה לך בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה....

שיר
    22/09/2009

עזרתם לי לגבש דיעה ועכשיו קצת יותר ברור העניין....
    תודה לד"ר ישי וללימונית...
    שיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו