מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- החזרת BLT קפואלילי26/09/2009
שלום לכולם, אני חדשה בפורום, אשמח לקבל תגובות גם רופאי וגם מחברות הפורום.
אתמול החזרה של BLT קפוא אחד. בת 42 ללא ילדים. 2 טיפולים כושלים בחודשים האחרונים. מקבלת תמיכה של אסטרופם 3 ביום (3 דרך הפה + 1 בנרתיק), אנדומטרין 2 ביום וגסטון 50מג כל יומיים.
מספר שאלות חלקן אולי נשמעות מטופשות אבל הן מטרידות אותי:
1. האם זוהי תמיכה טובה? האם יש עניין של עודף תמיכה?
2. האם יש מניעה מלטוס לחול ל-5 ימים ביום השמיני להחזרה?
3. האם באמת ניתן לחזור לשגרת חיים מלאה יומיים שלושה לאחר ההחזרה או שרצוי לנוח?
4. מה בעצם מונע מהעובר להיפלט אל מחוץ לרחם?
5. האם הסיכויים של BLT להשתרש יותר גבוהים מעובר בן מספר תאים, למרות שהוא מופשר?
6. נאמר לי ע"י הרופא שבמחזור טיפולים זה אין ביוץ, החזרת העובר נעשתה ביום ה 21 למחזור...הגיוני?
מודה מראש על כל תגובה בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלסטוציסטים....
דניאלה.י26/09/2009לגבי התמיכה - אין חזקה מזו הרי את מזריקה גסטון, ואסטרופם גורם לרירית לשגשג ולא להתפרק.
בלסטוציסט שהוא עובר "חזק" יותר, ובטח אם שרד הפשרה, סטטיסטית יש לו סיכויי השרשה גבוהים יותר כי הוא כבר עובר בין 100 תאים ועוברים משתרשים בשלב הבלסטו שלהם...
מותר לטוס, אם איני טועה לא טיסות של 24 שעות אך אירופה - אין כל בעיה אם בכלל
עצם העובדה שמפאת הגיל יש מוקפאים ועוד בלסטוציסט מראה שמצבך טוב מאד.. מוקפאים ובלסטו אינם דבר של מה בכך....
כל אשה לגבי לפי מצבה ההורמונלי ניבנית לה תוכנית של החזרת מוקפאים ובניית הרירית ע"י פרוגינובא או אסטרופם ואנדומטרין לניגזרותיו... נשמע לי כמו החזרות שעברתי ונורמלי לחלוטין.
עכשיו רק לחשוב חיובי ולקוות לטוב ואינשאללה בשורות טובות
מקווה שעזרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו....
דניאלה.י26/09/2009אחרי ההחזרה צוואר הרחם נסגר ומונע יציאת העוברים היי שקטה.... למרות שאגלה לך שאני משתדלת לא להשתעל, למרות שיודעת שטיפשי חחחחח
אני אחרי החזרה כבר חוזרת לעבודה, אין חובה לנוח, בפעמים הראשונות הייתי לוקחת יום חופש ונחה בשביל הנפש, ובשביל שלא ירגיזו אותי בעבודה....
בהצלחה וטיסה נעימה....
לגבי יחסי מין בנסיעה - אולי מהם הייתי נמנעת למרות שהדעות חלוקות כי אין סקר, אך למה לזעזע מערכת כל כך עדינה?? הרי הריון ב - IVF כל כך יקר, יודעת על בנות שהרו וגם קיימו יחסים אחרי ההחזרה אך כמו שהרופא שלי אומר, להשתמש בהגיון כי מי יודע.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהילה.ז
לילי26/09/2009הילה, ממש תודה על התגובה המהירה, מותר לי לשאול מניין הידע הרב? מנסיון או מהשכלה? ה BLT הוקפא לפני כחודש ולפי התגובה של דר שחר קול לגיל יש חשיבות על איכות העוברים. אז מה שנותר באמת זה להתפלל. שוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלידי ייקרה
דניאלה.י26/09/2009כמוך אני בטיפולים וזו משרה בפני עצמה, אני חברה בכמה פורומים של פריון
ולומדת כך הרבה על התהליך, חשוב לי להבין, כשאיני מבינה אני מודאגת
אז קוראת ולומדת....
המון הצלחה לך וטיסה נעימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלסט
פרופ' שחר קול26/09/20091. כן. אין עודף.
2. לא
3. אפשר לחזור לשיגרה כבר ביום ההחזרה.
4. נפלאות דרכיו של בורא עולם...כך יצר את הרחם. לכוח הכובד הפועל על העובר (משקלו אפסי) אין שום משמעות. ואפילו בתאוריה: במצב ברגיל, עם שלפוחית שתן ריקה, ציר הרחם מאונך לכוח המשיכה...
5. תלוי בגיל האישה ביום ההקפאה.
6. הגיוני מאוד.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר שחר קול
לילי26/09/2009תודה רבה על מהירות התגובה, בהמשך לשאלותיי הרבות אם אכן אסע לחו"ל אצטרך להזריק את הגיסטון בעצמי, האם זה אפשרי? ולשאלתך, ה BLT הוקפא לפני כחודש גיל ,42.7 מה סיכוייו להשתרש? באותו מחזור נשאבו 11 ביציות, הופרו 7, הוחזרו 3 יפים ביום השני והוקפא אחד. תודה שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר שחר קול
לילי26/09/2009תודה רבה על מהירות התגובה, בהמשך לשאלותיי הרבות אם אכן אסע לחו"ל אצטרך להזריק את הגיסטון בעצמי, האם זה אפשרי? ולשאלתך, ה BLT הוקפא לפני כחודש גיל ,42.7 מה סיכוייו להשתרש? באותו מחזור נשאבו 11 ביציות, הופרו 7, הוחזרו 3 יפים ביום השני והוקפא אחד. תודה שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול27/09/2009אפשר להזריק עצמונית.
הסיכוי סביר. סביב 25%.
כמובן שלא כל השתרשות משמעה לידה של ילוד בריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)