שאיבת ביציות

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאיבת ביציות
    TALI
    27/09/2009

בוקר טוב
    אני בת 31 בריאה ונשאית מוטציה של BRCA1 . הרופאים המליצו לי לעבור הוצאה של שחלות בהקדם (כיוון שאחותי חלתה בסרטן שחלות בגיל צעיר)אך אני מעוניינת בעוד ילדים (יש לי 2 בנות). לכן אני שוקלת לעבור שאיבת ביציות בכדי שאוכל להרות גם לאחר הוצאת השחלות. איזו טיפול יכול להתאים לי (IVM?) לאור העובדה שמדובר על חשיפה להורמונים וגם כך ישנה נטיייה מוגדלת להתפתחות סרטן האם לא יהיה מסוכן מידי לעבור הליכים אלו?
    תודה וגמר חתימה טובה
    טלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאיבת ביציות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאיבה

פרופ' שחר קול
    27/09/2009

יש מקום לייעוץ משולב עם אונקולוגים, רופאי פריון, וכן יש להתייחס לנושא השדיים.
    לעניות דעתי, חשיפה מוגבלת לפרוטוקול גירוי עדין במסגרת IVF רגיל לא תשנה דבר, ותשפר משמעותית סיכויי ההיריון בעתיד.
    יש לזכור כי רמת ההורמונים בהיריון גבוהה מאוד מאוד מאוד למשך חודשים ארוכים!
    האם עלתה שאלת פונדקאות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשאלתך

TALI
    29/09/2009

ראשית תודה על תגובתך המהירה.
    פונדקאות לא עלתה על הפרק כיוון שהבנתי שלא אמורה להיות בעיית כניסה להריון ללא השחלות (מביציות/עוברים מוקפאים) ושהליך זה הינו נפוץ בקרב נשאיות שעברו הוצאת שחלות.
    באיחולי בריאות וגמר חתימה טובה
    טלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה ללימונית

דנית
    29/09/2009

היי לימונית,

קראתי שעברת פיפל, האם עברת זאת בשל רירית דקה? מה הפרוצדורה של פיפל? האם בהרדמה מלאה? לאחר כמה זמן ( אחרי הפיפל ) ניתן להחזיר מוקפאים?

תודה רבה ובהצלחה,

לני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללני - בקשר לפיפל

לימונית
    29/09/2009

היי לני,

הפיפל זהו תהליך בו שואבים טיפה מרירית הרחם. בעבר, היה נהוג לעשות זאת לצורך ביופסיה, ולאחר מכן, בעקבות מחקר שנעשה על ידי חוקרת ממכון וויצמן על מטופלות בבית החולים קפלן, נמצא שעצם עשיית הפיפל מגבירה את הסיכויים להיקלטות באחוזים ניכרים, אבל המחקר עצמו הוא מחקר קטן, כלומר על מעט מטופלות באופן יחסי. בעקבות המחקר התחילו מכונים רבים בארץ לנסות לאמץ את הפיפל כשיטה שתעזור בהיקלטות, אבל זו עדיין לא רוטינה של הטיפולים.

התהליך מבוצע בערות מלאה ולא נעים בכלל. מכניסים את הספקולום לפתיחת צוואר הרחם, תהליך שכואב מאוד בפני עצמו למי שרגישה, ודרכו מכניסים את הקטטר איתו מגרדים ושואבים מהרירית.
    למעשה, זוהי ביופסיה בערות מלאה, וזה לא קל. אני רגישה מאוד, ואצלי מדובר בכאבים חזקים מאוד (ולמרות זאת עברתי את זה כבר פעמיים), אבל זה אינדבידואלי, דיברתי עם מישהי שאמרה לי שהיה לה בכלל לא נורא.
    נהוג לבצע את הפיפל ביום ה-21 למחזור, כלומר כשבוע לפני המחזור הצפוי הבא.
    (אצלי משום מה הוחלט הפעם על תאריך מוקדם יותר, אבל זה דיי חריג).
    יחד עם זאת, אין עדיין התוויה חד משמעית מתיי לבצע אותו.
    בהזדמנות זו שמבצעים לך את הפיפל, מכיוון שכבר שואבים לך מהרירית, שולחים אותה גם לביופסיה למעבדה, וזה נותן הזדמנות לדעת מה מצב הרירית שלך.
    לפי הידוע לי, הטיפול הוא בפני עצמו כעזרה להיקלטות, ולא קשור אם יש לך רירית עבה או דקה.

שיהיה לך בהצלחה,
    לימונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללני - שכחתי לציין...

לימונית
    29/09/2009

ללני,

שכחתי לציין:
    כאמור, זה נעשה בד"ר בסביבות היום ה-21 למחזור, ובמחזור הבא (זה שמגיע כשבוע לאחר מכן) ניתן להחזיר מוקפאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללני - פרטים טכניים על שאלה חדשה

לימונית
    29/09/2009

היי לני,

אני רואה שפעמיים "שתלת" את ההודעה אליי תחת הודעה של מישהי אחרת. אז אשמח להסביר לך כיצד משתמשים בפורום.

כאשר רוצים לפתוח שאלה חדשה, ולא תגובה שהיא המשך לשרשור, לוחצים על כפתור "הוספת הודעה" (הכחול) מעל לכל השאלות.

לעומת זאת כאשר רוצים להוסיף תגובה להודעה קיימת (כמו מה שאת עשית), פותחים את ההודעה, ואז לוחצים על כפתור ה"הוסף תגובה" שמופיע לאחר פתיחת ההודעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימונית-תודה לך

דנית
    29/09/2009

על ההסבר המפורט.אני עדיין לא יודעת אם אצטרך לעבור פיפל ומה גם שזה נשמע מפחיד.

בקשר להודעות שלי אליך, תודה על ההסבר איך מעלים הודעה/שאלה. אני " שועל " ותיק בפורום. השאלה שלי אליך נכנסה תחת שרשור אחר בשל באג במערכת ולכן זה גם פעמיים. תחילה חשבתי שאולי טעיתי ואז שלחתי את ההודעה שוב וכשראיתי שזה לא תחת ההודעה שלך הבנתי שיש באג.

תודה לך ולא חייבים להיות " ציניים "

בהצלחה גדולה,

לני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללני

לימונית
    29/09/2009

היי לני,

לא עניתי לך בציניות בכלל, חשבתי שאכן אינך יודעת להשתמש בפורום.
    אני מבינה שה"פגם הטכני" הזה נבע משיבוש מערכת, אז פשוט תשכחי מהעניין.

ובקשר לפיפל, אני מציעה לך להתייעץ עם רופא או רופאה שמכירים אותך ואת תגובותייך לכאבים הקשורים בטיפולים, שימליצו לך אם הם מאמינים בטיפול הזה וחושבים שכדאי לך לנסות בכל זאת.

בהצלחה ולילה טוב,
    לימונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום TALI

ד''ר דוד ישי
    30/09/2009

IVM הוא בהחלט פרוצדורה שמתאימה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו