החזרת עוברים+הזרעה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• החזרת עוברים+הזרעה
    הללויה
    28/09/2009

שלום לרופאים,

בת 40 בתהליך כניסה להריון מבנק הזרע. עברתי 6 הזרעות מתוכן 2 בתוספת גונל 150 שהניב שני זקיקים בלבד.
    עברתי לIVF בשל חצוצרה אחת חסומה ושחלה שמאל מנוונת. בשאיבה נשאבו 8 הופרו 6. 2 הוחזרו לא נקלט הריון. (נתנו לי 375 גונל)
    במחזור הבא נעשתה החזרה על בסיס טבעי של 2 עוברים מוקפאים. לא נקלט הריון.
    חשוב לציין - העוברים כולם- יפים מאוד. בני שלושה ימים 8 תאים.

כעת לקראת החזרת מוקפאים על בסיס טבעי בפעם השניה (של השניים שנותרו), במהלך תזמון הביוץ על ידי אולטרא סאונד ודם, נצפו שלושה זקיקים! ההולכים וגדלים אתמול הם היו -15,14,13 וזאת על בסיס טבעי, ללא הורמונים כלל. כולם משחלה אחת. (זה לא ציסטות כי אני אחרי מחזור אחד באמצע וכן בשל שהם הולכים וגדלים).

אני שוקלת לעשות במחזור זה גם הזרעה וגם החזרת מוקפאים (בהפרש של שלושה ימים כמובן)
    א. מה דעתכם? האם באמת יש סיכוי לביוץ של שלושת הזקיקים? האם הסיכון לריבוי עוברים כאן גדול מידי?
    ב. איך ייתכן כי יש לי החודש שלושה זקיקים כשגם עם גונל 150 היו רק שניים?!

תודה
    ל.ג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החזרת עוברים+הזרעה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובתי לך נשמצאת תחת שאלתה של ענת

דניאלה.י
    28/09/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משום מה לא נענתה שאלתי. אודה לרופאי

הללויה
    29/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החזרה והזרעה

פרופ' שחר קול
    30/09/2009

א. הסיכון לריבוי עוברים הוא משמעותי. אולי רק הזרעה?
    ב. לא נדיר עם העלייה בגיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר קול לא ממש הבנתי...

הללויה
    30/09/2009

עליה בגיל משמעה דווקא עליה במס' הזקיקים בכל חודש?......
    אשמח להסבר מדוע פתאום יש לי שלושה זקיקים במקום אחד, וזאת ללא הורמונים.

והאם יש באמת יותר סיכוי לקליטה להריון כשיש שלושה זקיקים? הרי לא בטוח ששלושתם יבייצו, לא?

ל.ג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופ' שחר קול
    30/09/2009

יש עליה בשכיחות ביוצים ספונטניים של יותר מזקיק אחד לקראת גיל 40, יתכן על רקע העלייה הפיזיולוגית ב - FSH וירידה ביעילות המנגנון השומר על ביוץ של זקיק דומיננטי אחד בלבד.
    אין לפסול אפשרות שכל הזקיקים יבייצו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו