האם בטיפולי פוריות

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• האם בטיפולי פוריות
    שני
    28/09/2009

האם בטיפולי פוריות ו-IVF יש חשיבות לכך שרמת ה- E2 בדם תהיה גבוה מאד לצורך הצלחת הטיפול?
    אחרי שעברתי IVF ראשון ונשאבו 11 זקיקים, התברר ששישה מהם היו בשלים ורק 2 הופרו. רמת ההורמונים והאסטרדיול בדם אצלי אז היו נמוכות. האם כאשר רמת האסטרדיול גבוה מאד הסיכויים להצלחת ההפרייה גדלים? המינון שלי היה 150 יחידות שלשה ימים ואחרי זה היה 112.5 וגם 75.
    אני ממש פוחדת ממינונים גדולים יותר בגלל גירוי יתר - גם בגלל שמאד מתנפחים אז , ולא בא לי שכולם ישאלו אותי אם אני בהריון לפני שבכלל יהיה הריון, וגם כי גירוי יתר יכול להוביל לקשיי נשימה, ועכשיו אוטוטו חורף וגם ככה אני אסטמתית וסובלת מאוד מאסטמה כאשר אני חולה, אז גם גירוי יתר - זה מאוד מפחיד אותי.
    לאור זאת, האם מומלץ להגדיל את המינון - הרופא טוען שרמת ההורמונים הנמוכה היא שגרמה לכך שיהיו מעט זקיקים בשלים (אבל בכל זאת התפתחו עם המינון שציינתי 6 בשלות שיכלו להתפתח לעוברים עם קצת מזל). מהי דעתכם לגבי הגדלת המינון במקרה שלי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם בטיפולי פוריות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שני שלום

פרופ' שחר קול
    30/09/2009

תגובה של 11 זקיקים היא טובה מאוד.
    אין מקום להגברת המינון. יש לתת הדעת על שינויים בפרוטוקול כדי להביא לכך כי 11 הזקיקים יתנו יותר ביציות בשלות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי הילה

נירית
    30/09/2009

למה סופרים 14 אחורה? זה לא 14 קדימה?? אני כבר ממש מבולבלת...

גם את עברת הפריה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנירית

דניאלה.י
    30/09/2009

עברתי כמה הפריות...
    יום השאיבה + 14 יום + הימים שעברו מהשאיבה זה גיל ההריון, כי לא תמיד בהפריות עוברים 14 יום ממחזור אחרון, לפעמים יותר לפעמים פחות, ולכן פשוט מוסיפים 14 יום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר קול הנכבד - בהמשך לדברייך אלי

שני
    30/09/2009

1) אילו שינויים יכולים להעשות בפרוטוקול במקרה שלי?
    (השתמשתי בצטרוטייד לדיכוי, בגונל להבשלת הביציות, ובאוביטרל, ואח"כ תמיכת קרינון)

2) האם יש מקום להוסיף מנוגן?

3) האם הרופא צודק בכך שהוא אומר שרמת ההורמונים של ה- E2 והפרוגסטרון שהייתה נמוכה היא
    זו שבעצם גרמה לכך שהביציות לא הבשילו (מתוך 11 רק 6 בשלות)?
    האם אכן רמה גבוהה מאוד (!) של E2 תגדיל את סיכויי ההריון? ומה לגבי סיכון גירוי היתר
    והאסטמה? איך פותרים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה - בתקווה שד"ר קול ישיב לי

שני
    01/10/2009

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר ישי- אשמח לשמוע גם את דעתך

שני
    02/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופ' שחר קול
    02/10/2009

1. יתכן ולמערכת לא היה מספיק LH בשלב הפוליקולארי המאוחר.
    2. כנראה זו לא הנקודה, אלא גודל הזקיקים בעת מתן האוביטרל, או נטייה טבעית שלך וביציות שאינן בשלות.
    3. רק על סמך ניתוח מדוקדק של התנהגות המערכת במחזור הקודם, והסקת מסקנות להמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו