הקפאת ביציות

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• הקפאת ביציות
    רונה
    29/09/2009

שלום ותודה על ההתייחסות ,

מתקרבת לארבעים (עוד כמה חודשים)

לא רדפתי אחרי קריירה .תמיד ייחלתי לבעל וילדים .

בצער רב ובהרבה ייסורים אני צופה בשנים החולפות.

כרגע , גם כלכלית , לא אוכל לגדל ילד.שמעתי שיש דבר כזה הקפאת ביציות , אבל זה עוד לא מאושר.

מבחינתי זהו הרע במיעוטו.

האם אפשר לעשות את זה פרטי?
    במידה ולא , מה היית מציע/ה לי לעשות?

בברכת שנה טובה:-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הקפאת ביציות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקפאה

פרופ' שחר קול
    30/09/2009

עדיין לא מאושר.
    אפשר לחייב את משרד הבריאות לאשר באמצעים משפטיים. ארוך, מיגע, תוצאה לא ברורה.
    פשוט יותר - הזרעה עם זרע מבנק הזרע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

רונה
    30/09/2009

כפי שציינתי , אין לי כרגע אפשרות להביא ילד לעולם . אין לי אפילו בית להציע לו.
    אני אישה עשירה במובנים רבים, אבל מבחינה כספית, זה קצת חלש.
    אולי אפשר להגיע להסדר של תרומת ביצית , ואז להקפיא ביציות ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא

דניאלה.י
    30/09/2009

וגם בתרומה לא מקפיאים ביציות מקסימום עוברים.
    בארץ אין אפשרות כרגע להקפאת ביציות
    ודרך אגב הקפאת ביציות לא ממש משמרת אותן והן לרוב לא שורדות הפשרה
    הגיל מאד קריטי, יש כסף/אין כסף התחילי לנוע כבר אחרי 40 הסיכויים להרות בהפריה יורדים לסביבות 5 אחוזי הצלחה, כך שלצערינו ניתן לנסות זמן ארוך ללא הצלחה אומנם יש ברות מזל אך לרוב הדרך היא דרך יסורים ונאלצות לפנות לקבלת תרומת ביצית שזה יקר מאד!!!!
    סליחה שאני דוחקת בך, אך יקירה הרכבת כבר יצאה מהתחנה ואת עכשיו רצה אחיה כך שיפה שעה אחת קודם, לדאוג לכלכלתך - תימצאי פיתרון, אך את הזמן שעובר והשעון שכמעט כבר אזל לא תוכלי, קחי זאת בחשבון שיש סיכוי שתאבדי את הזכות להיות אמא לפחות מביציותיך.
    כוונותי טובות, אנא שיקלי צעדיך אם את רומה להיות אמא
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר קול ולד"ר ישי

לימונית
    01/10/2009

בעקבות תשובתו של ד"ר קול לשילת, על אפשרות לא ברורה לנסות לכפות על משרד הבריאות לאשר תהליך זה באמצעים משפטיים, אני מעוניינת בתשובתכם, כרופאים שנתקלים יום יום בבנות עם הדילמה הזו - האם קיימת איזשהי מגמה מטעם הגיניקולוגים המתעסקים בפריון, ארגון איל"ה, לשכנע את משרד הבריאות בעניין?
    אני יודעת שהיום יש טכנולוגיה חדישה של שימור הביציות, מה שמתקיים לפי הידוע לי בתהליך ה-IVM,
    אז האם זה לא הזמן להתחיל להכין את הקרקע בכיוון הזה?
    אם נעשה כבר משהו בעניין, מה נעשה עד כה?

אודה לתגובתכם,
    לימונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי שילת

בתאל
    01/10/2009

הדבר הכי נכון לעשות לגבייך הוא טיפול הפרייה וזרע מבנק הזרע ולהקפיא את העוברים עד לשלב שתהיי יותר מוכנה, יש בזה סיכון אך זה הרע במיעטו ואל תתעכבי על זה , דבר שני ידוע לי ממישהי שנותחה ונילקחה מימנה ריקמה מהשחלה להקפאה לצורך שימור ביציות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו