דקסמתזון

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• דקסמתזון
    rony41
    30/09/2009

שלום, בת 42, נמצאת בתחילת טיפול IVF רביעי, בנוסף למנופור 225 עלי ליטול כדור אחד ביום של דקסמתזון.
    1. מה תפקידו בכח?
    2. האם יש הוכחות להשפעתו על כניסה להריון?
    3. ומדוע יש צורך ליידע את המרדים על נטילתו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דקסמתזון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום rony41

ד''ר דוד ישי
    01/10/2009

דקסהמטזון הוא סטרואיד . בעבר השמשו בו בטיפולי פוריות מתוך מחשבה שבחלק מהמקרים בעית הפוריות קשורה לנוגדנים. אין הוכחה ליעילותו. שימוש נוסף הוא דיכוי של הורמון שמצטבר בהפרעה מסויימת . כל תרופה היא רלוונטית בשביל המרדים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך דקסאמתזון

rony41
    01/10/2009

תודה על התשובה, אבל ברצוני לציין שאת התרופה הנ"ל נאמר לי ליטול כחלק מטיפול IVF שאותו אני עוברת כעת, ואם אין הוכחה ליעילותו, מדוע בכ"ז לקחת? (לא נעים לי לפקפק במקצועיותו של הפרופ' מנהל יח' ה-IVF שרשם לי את התרופה).
    שאלה שניה - בעלון תרופה זו נכתב בפירוש ליידע את הרופא אם עוברים ניתוח . יש משהו ספציפי בתרופה שמחייב זאת?

סליחה על החפירה ותודה על הסבלנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום rony41

ד''ר דוד ישי
    02/10/2009

חלק מהפעולות שאנחנו נוקטים במהלך טיפולי ה IVF ( ביחוד במקרים שבהם אין הצלחה ) , הן פעולות ( או תרופות ) שאנחנו עושים למרות שאין הוכחה ברורה ליכולתם לשפר הסיכויים להצלחה.
    המרדים חייב לדעת הכל על המחלות מהן סובל המטופל והתרופות אותן הוא מקבל בגלל האפשרות שלהן להשפיע על מהלך ההרדמה. בעניין הזה אין הדקסמטזון שונה מתרופות אחרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו