שאלות

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלות
    ס.ד.
    04/10/2009

בוקר טוב, מספר שאלות שמציקות לי:
    1. מדוע חשוב (אם בכלל) לבצע הפסקה בין הפריה להפריה? האם לאישה מבוגרת עדיף להימנע ממרווחים בין ההפריות או שגם לה רצוי לקחת הפסקה?
    2. מתי מחליטים להפסיק לנסות להפרות ביצית מסויימת? האם יש מושג כזה "ביצית מתה"?
    3. מה יכול לגרום לביצית למות בזמן נסיון ההפריה? אולי זריקות הורמונים?
    4. נאמר לי שהפסיקו לנסות להפרות את הביצית לאחר יום. האם זה מעיד שאיכות הביצית יורדת עוד יותר ושהסיכויים בחודשים הבאים יורדים עוד יותר?
    5. האם העובדה שאני מבצעת הפריות ללא מרווחים (מידי חודש) אולי פגעה באיכות הביצית וגרמה למותה?
    6. האם יתכן מצב בו ביציות משחלה מסויימת תמיד איכותיות יותר מביציות משחלה אחרת או שאין קשר?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום ס.ד.

ד''ר דוד ישי
    04/10/2009

טיפול רצוף בגונדוטרופינים יכל לגרום לתגובה שחלתית פחות טובה ולשיבושיםהורמונליים ואפילו להופעת ציסטות
    יש ביצית לא בשלה ויש ביצית שנמצאת בדגנרציה ( תהליך התפרקות ). גם זו וגם זו אינן ניתנות להפריה. ביצית בשלה ניתן להפרות עד 24 שעות מהשאיבה. אני לא מכיר מושג של ביצית מתה
    קשה להסיק לגבי החודשים הבאים. כמובן שאם הבעיה חוזרת על עצמה , היא מעידה על איכות הביציות באופן כללי. לעומת זאת אם מדובר בתקלה חד פעמית , הסיכוי שהיא תחזור על עצה נמוך.
    יש אפשרות ששחלה אחת יותר איכותית מהשניה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובות.

ס.ד.
    05/10/2009

תודה רבה על התשובות, אני מוטרדת ופשוט רוצה להבין מה קרה בהפריה הזו.
    1. למה הכוונה ביצית בשלה?
    2. במה תלויה "בשלות היתר" של הביצית? האם זה תלוי בגודל של הזקיק?
    ביום שלישי הזקיק היה בגודל 17 והשאיבה התבצעה ביום חמישי בצהריים. הזקיק היה בגודל משוער של 20 מ"מ ואולי אף יותר ומספר שעות לפני השאיבה הרגשתי את הביוץ ואף דיווחתי על כך לרופא.
    השאיבה בוצעה 34.5 שעות לאחר 2 אוביטרל.
    3. האם יתכן שאם היו שואבים לי יום או יומיים לפני אז הביצית הייתה במצב טוב יותר או שאין קשר?
    4. איך ניתן למנוע מצב של ביצית בשלה מידי?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו