ירידה ברזרבה השחלתית?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• ירידה ברזרבה השחלתית?
    טלי
    11/10/2009

אני בת 41. בהיותי בת 39 פרצו אצלי כאבים חזקים (ששתקו אותי ממש), באגן בצד שמאל ובמפשעה בצד שמאל, בעיקר סביב הביוץ (וקצת סביב המחזור). לאחר כחצי שנה הכאבים התמנו ואף חלפו כמעט לחלוטין. נכון להיום אני סובלת מרגישות קלה ביותר (סביב ביוץ -וקצת סביב המחזור) דווקא באגן בצד ימין - אותו סוג של רגישות שהיתה לי בצד השני רק בעוצמה הרבה יותר נמוכה. ברצוני לדעת האם זה שהכאבים חלפו יכול לכשעצמו להוות אינדיקציה לניוון שחלתי? לירידה באיכות הביוץ וברזרבה השחלתית? אין לי ילדים כך שזה מדאיג אותי. ושאלה נוספת לגבי ה FSH. אני יודעת שמ 7 ומעלה זה מעיד על מגמה של ירידה ברזרבה השחלתית. לפני כשנה כשבצעתי לאחרונה את הבדיקה זה היה 8.3 אך מאיזה מספר (כאשר הבדיקה מבצועת ביום השלישיי של המחזור) ניתן לומר כי הסיכוי להריון אפסי? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ירידה ברזרבה השחלתית?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שחלה

פרופ' שחר קול
    11/10/2009

אין להסיק מתחושותיך לגבי ירידה באיכות הביוץ.
    FSH - מנבא תגובה שחלתית לגונדוטרופינים אם נלקח במקביל ל - E2, ואם תוצאת ה - E2 היא פחות מ - 200.
    סיכוי ההיריון תלוי בעיקר בקיום ביוץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו