החזרת עוברים מוקפאים

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• החזרת עוברים מוקפאים
    לילי
    26/10/2009

אחרי כמה ימים מהווסת מחזירים את העוברים המוקפאים?
    זה חייב להיות ביום הביץ או שזה לא קשור?ולפי מה מחשבים?
    סליחה שאני שואלת הרבה אבל זו פעם ראשונה שלי שמחזירים לי עוברים מוקפאים ואני הבנתי שהתהליך לא כמו עוברים טריים שצריך לקחת זריקות אלה אחרת.
    תודה מראש על התשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החזרת עוברים מוקפאים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום ליל

ד''ר דוד ישי
    27/10/2009

אם ההחזרה היא במחזור טבעי , ההחזרה צריכה להעשות יומיים או שלושה לאחר הביוץ , בהתאם לגיל העוברים ביום הקפאתם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך_

לילי
    27/10/2009

הרופא נתן לי פרוגינובה 3 פעמים ביום ואמר לקחת אותם עד ההחזרה אז מה זה נחשב מחזור טבעי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בינתיים.....אנסה לענות לך

לימונית
    27/10/2009

במחזור טיפול של מוקפאים שבו לוקחים פרוגינובה, בדרך כלל מתחילים את הפרוגינובה ביום ה-3 למחזור, וזה מחזור הכנה (לא טיפול המבוסס על מחזור טבעי) שיש בו שליטה על התהליך.
    מחכים שהרירית תגיע לעובי מסוים (מ-7 מ"מ ומעלה) ואז קובעים את יום ההחזרה. בהתאם לגיל העוברים ביום הקפאתם מתחילים לקחת גם פרוגסטרון. אם למשל הם בני יומיים, אז מתחילים יומיים לפני ההחזרה שנקבעה לקחת את הפרוגסטרון (אוטרגסטאן/ קרינון/ גסטון וכו') במקביל להמשך הפרוגינובה.
    כשאת מגיעה להחזרה, מהרגע שאת חותמת על ההפשרה, ההפשרה לוקחת מינימום כ-40 דקות עד שעה, ואז מוחזרים לך העוברים לרחם, באותה הדרך שמוחזרים עוברים טריים.
    לצערי, צריך לקחת בחשבון שלפעמים לא כל העוברים שורדים את תהליך ההפשרה. אצלי כבר פעמיים זה קרה. אם יש לך יותר ממבחנה אחת, ייתכן שבאחת הם למשל לא ישרדו, ובאחרות כן, אי אפשר לדעת את זה מראש.
    בדיקת ההיריון נעשית לאחר כשבועיים.
    מאחלת לך בהצלחה,
    לימונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימונית

לילי
    28/10/2009

תודה על התשובה עזרת לי מאוד.
    ושיהיה לשתינו בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך....

לילי
    28/10/2009

אז לא הבנתי אם אחרי ההפשרה העוברים לא שורדים אז אין החזרה ואני משוחררת הביתה?
    דרך אגב יש לי 4 עוברים מוקפאים אז מפשירים את כולם או רק כמה הם רוצים להחזיר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללילי - בקשר למוקפאים - המשך

לימונית
    28/10/2009

לילי שלום,

ראשית, שמחה תמיד לעזור ולחלוק מהידע שצברתי.

בקשר לשאלותייך:

1) אם העוברים לא שורדים, ואין עוד עוברים מוקפאים, אכן הטיפול מופסק, ומחכים לטיפול הבא, שכמובן כולל גירוי זקיקים, שאיבה וכו'.

2) מספר העוברים המוחזר תלוי גם בגיל המטופלת ובעוד נתונים. בד"כ ההתוויה לצעירות עד גיל 35 היא להחזיר 2 עוברים, ולמבוגרות יותר, ובעיקר מגיל 40 ומעלה, מותר להחזיר גם שלושה ו-4 עוברים. הרצון של הרופאים הוא להימנע מריבוי עוברים, שזה היריון בסיכון, ולכן מקפידים אצל בנות שסיכוייהן גדולים יותר, בעיקר בגלל הגיל, להחזיר עד 2 עוברים, ולעומת זאת אצל מבוגרות יותר, שסיכויי ההיקלטות קטנים יותר, מחזירים יותר, במגמה שמישהו מתוכם ישרוד, מקסימום שניים.

בכל מקרה, יש חשיבות לכמות העוברים שאוחסנו באותה המבחנה בהקפאה. אם למשל הוקפאו לך שני עוברים בכל מבחנה, אז יכול להיות למשל שמבחנה אחת תשרוד, והשנייה לא, וכמובן יכול להיות גם שחלק מהעוברים במבחנה ישרדו וחלק לא, וכמובן, יכול להיות שכולם ישרדו. בד"כ הרופאים מקפיאים כמות עוברים המותאמת להתוויה של ההחזרה, בנוגע לאותה המטופלת.

אצלי, כמו שתארתי לך, כבר פעם שנייה שמבחנה לא שרדה. בפעם הראשונה, לפני שנה ומעלה, היתה רק מבחנה אחת, כך שהטיפול הופסק. הפעם מבחנה אחת (ודווקא של העוברים היפים יותר) לא שרדה, ובשנייה שרדו, אם כי עובר אחד איבד תא, והוחזרו לי העוברים ממבחנה זו, במעמד אותו ביקור.

מאחלת לך בהצלחה,
    לימונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללימונית

לילי
    28/10/2009

תודה לך מאוד על התשובה.
    ושיהיה לך בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לילי

ד''ר דוד ישי
    28/10/2009

לא . זה מחזור עם הכנה. עם הפרוגינובה במינון הזה אין ביוץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו