מעקב זקיקים

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• מעקב זקיקים
    דנה
    31/10/2009

לרופאים שלום,
    מזה כשנה מנסים להיכנס להיריון ללא הצלחה. חודשיים של איקאקלומין גם לא הועילו והשלב הבא הוא צילום רחם. ביצעתי מעקב זקיקים למשך 3 חודשים (חודשיים עם איקאקלומין וחודש שלישי ללא ונצפה ביוץ תקין). רציתי להבין כמה דברים על נושא הזקיקים לאור תשובות סותרות שקיבלתי:
    1. מאיזה גודל של זקיק צפוי ביוץ? ומאיזה עובי רירית?
    2. לפני כ- 8 חודשים ביצעתי בדיקות הורמונליות שיצאו תקינות. האם יש טעם לבצע שוב?
    3. אבקש את עזרתם בהבנת מעקב הזקיקים:
    בחודש שעבר (איקאקלומין במינון כפול)
    ביום ה- 13 למחזור: זקיק בימין של 22 ורירית 8
    ביום ה- 15 למחזור:זקיק בגודל 20 וגם 13,14 ורירית 11. בנוסף נראה מבנה נוזלי בגודל 26 מ"מ בשחלה ימנית וזקיקים קטנים בשתי השחלות
    .ביום ה-17 : זקיקים בגודל 10,13 , זקיקים קטנים בשתי השחלות, רירית 10 ומבנה ציסטי של 15 מ"מ בשחלה ימנית (בה זוהו כל הזקיקים)
    בחודש נוכחי (ללא איקאקלומין)
    ביום ה-13 למחזור: זקיק בגודל 19 ורירית 11 + קטנים בשתי השחלות
    ביום ה-15 למחזור: זקיק בגודל 22, ורירית 11 +קטנים בשתי השחלות
    ביום ה- 17 למחזור: זקיקים קטנים בשתי השחלות, רירית 8.8, מעט נוזל בדוגלס ומבנה ציסטי בשחלה ימנית של 23 מ"מ (בה גם נמצאו הזקיקים באותו חודש)
    שאלתי היא:
    א. מתי הביוץ? בין היום ה13 ל- 15? או אחרי היום ה-15?
    ב. האם יש טעם בקיום יחסים לפני היום ה-13?
    ג. המבנה הציסטי שנצפה חודשיים ברציפות באותו מקום בו נראה הזקיק הבשל. מה יכול להיות? (הרופאה שלי כלל לא התייחסה לזה)
    ד. זקיקים קטנים בשתי השחלות, מה זה אומר? האם מעיד על משהו? באחת הבדיקות שאלה אותי הטכנאית אם אני פוליצסטית. לא שאני יודעת וכשאמרתי לרופאה שלי היא הגיבה בביטול. וכלל לא בדקה.

בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעקב זקיקים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דנה שלום

פרופ' שחר קול
    31/10/2009

1. זקיק מבייץ כאשר הקוטר עובר 20 ממ, אך יש שונות ניכרת בין מטופלות, לכן יש חשיבות למעקב אישי וספציפי. עובי רירית - מעל 7 ממ
    2. לא
    3. א' הביוץ היה בין היום ה - 15 ליום ה - 17
    ב' כן, הזרע שורד מספר ימים.
    ג' כנראה ה"גופיף הצהוב" המופיע לאחר הביוץ.
    ד' חסר משמעות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו