דימום מוקדם ב ivf

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• דימום מוקדם ב ivf
    גל
    11/11/2009

לרופאים שלום,
    אני פוליציסטית, בת 36, שוקלת 60 קג, בלי תנגודת אינסולין. ב-5 לחודש החזירו לי שני בלסטוציסטים. בסה"כ שאבו 19 ביציות, 16 בשלות, 8 הוזרעו בצורה נורמלית. הרירית היתה 7ממ במתן הטריגר (שלוש שכבות), ו 6.5-7ממ ביום ההחזרה.
    שאלתי: ב-7 לחודש היו לי כיווצי מחזור, ואח"כ היתה הכתמה של דם. שמחתי וחשבתי שהיתה השרשה.
    עם זאת, ב-9 לחודש היו שוב כיווצים במהלך היום, ובעקבותיהם היה דם טרי בכמות יותר גדולה. כרגע יש רגיעה.. אני לוקחת זריקות פרוגסטרון 1cc כל יום.
    באופן ראוי לציון, בשלוש ההזרעות שעשיתי קיבלתי מחזור מוקדם, 11 או 12 יום אחרי ביוץ (על אף שבפעם האחרונה ביניהן ביקשתי וקבלתי פרוגסטרון וגינלי).
    מה קורה כאן?? האם יכול להיות שעיקר הבעיה שלי היא ברירית? מה עושים במקרה כזה? האם יש טעם לבקש בדיקה של רמת הפרוגסטרון כרגע?

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דימום מוקדם ב ivf

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום גל

ד''ר דוד ישי
    11/11/2009

אם יש בעיה אמיתית , של פאזה לוטאלית קצרה, אין מה לעשות מלבד לקחת תמיכה עם פרוגסטרון , כמו אנחנו עושים תמיד בטיפולי IVF . יש טעם לקחת רמה של פרוגסטרון כדי לדעת אם הכמות מספיקה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו