תוצאות המעבדה ביום השלישי למחזור

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• תוצאות המעבדה ביום השלישי למחזור
    ציפי
    23/09/2007

שלום ד"ר
    התחלתי לקחת גלולות בגיל 18 (לפני זה גם היו לי מחזורים לא סדירים) והמשכתי במשך 5 שנים. לאחר מכן היו לי הרבה בעיות עם הוסת (לפעמים לא הגיע במשך חודשים ולפעמים פעמיים בחודש, היה לי גם אקנה) במשך שנתיים והרופא אבחן שחלות פוליציסטיות. באותה תקופה התחיל לטפס לי הפרולקטין (עד ל- mIU/mL 750 וגם ה TSH ומאוחר יותר אובחן אצלי היפותירואיד ואני מטופלת עם אלטרוקסין). חזרתי לקחת גלולות כי באותה תקופה לא תכננתי הריון ולקחתי אותן שנה. לאחר שהפסקתי, היו לי מחזורים סדירים במשך 6 חודשים (כמעט חשבתי שנרפאתי) ואז שוב התחילו להיות לא סדירים עם הופעת אקנה. כעת, בגיל 27 אני רוצה להיכנס להריון. ברצוני לציין שמעולם לא סבלתי מעודף משקל, להיפך אני בחורה רזה.
    תוצאות המעבדה ביום השלישי למחזור הראו:
    TSH 3.33 mIU/L
    Estradiol 126.0 pmol/L
    FSH 6.6 mIU/mL
    LH 5.8 mIU/mL
    Prolactin 764.6 mIU/L
    Dhea-SO4 4.2 umol/L
    האם התוצאות (חוץ מהפרולקטין) בסדר יחסית?
    ממה יכולות לנבוע רמות גבוהות כל כך של פרולקטין ומה אני יכולה לעשות בנושא?
    האם יש בכלל סיכוי להריון טבעי או ישר כדאי להתחיל בטיפולים כלשהם?
    מה השלבים של טיפולי הפריון?
    אני מאוד מודאגת מהסיכויים שלי להרות.
    תודה רבה לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום ציפי

ד''ר דוד ישי
    23/09/2007

הבדיקות אכן תקינות. הפרולקטין גבוה רק מעט. אפשר וצריך לחזור על הבדיקה ואם צריך לקחת כדורים. אם המחזור אינו סדיר אין מניעה מלהתחיל טיפול. יש לך סיכויים טובים להרות
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו