פעילות גופנית לפני שאיבה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• פעילות גופנית לפני שאיבה
    עדי
    23/11/2009

קראתי שלא מומלץ לעשות פעילות גופנית כשבוע אחרי השאיבה בגלל הטראומה שהשחלות עוברות מהשאיבה ושרצוי לנוח. האם זה נכון גם לימים שלפני השאיבה? האם כדאי להפסיק פעילות גופנית כמה ימים לפני בגלל שהשחלות מוגדלות ואולי פעילות גופנית תגרום לגירויי יתר מוגבר יותר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פעילות גופנית לפני שאיבה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעילות

פרופ' שחר קול
    23/11/2009

כן, עם תחילת גירוי השחלות יש למתן הפעילות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

עדי
    24/11/2009

הרופא לא הנחה אותי בשום דבר שיש לעשות או לא לעשות לפני ואחרי שאיבה או החזרה בIVF הראשון שלי והפעם הזו אני רוצה לדעת הכל ולהתנהג בהתאם כדי לא לפגוע בבריאות שלי ו/או בסיכוי להצלחת הטיפול, אילו עוד דברים אני צריכה לדעת על ההתנהגות לפני ואחרי שאיבה? לדוגמא זכור לי שקראתי משהו אז על שתיה מרובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממתינה לתשובה בבקשה

עדי
    25/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמנם לא דוקטור אבל...

יעלי
    25/11/2009

השתיה המרובה נועדה למנוע גירוי יתר של השחלות, משהו שהוא ושכיח בטיפולים הורמונליים (במיוחד אצל מי שמגיבה "טוב" ומייצרת הרבה זקיקים)... פרט לשלב הצום שלפני השאיבה- שתייה מרובה (2-3 ליטר ביום) נדרשת. כמובן שעדיף מים מאשר מוגזים למיניהם שיכולים ליצרו לחץ נוסף בבטן...

לגבי הפעילות- לאחר השאיבה וההחזרה מומלץ לנוח- זה לא אומר שצריך לשכב ולא לזוז, אבל בהחלט להימנע מכל מאמץ מיותר... הגוף אחרי פרוצדורה רפואית, והשחלות מוגדלות ותנועות מאומצות יכולות לגרום נזק פנימי...

שיהיה הרבה בהצלחה,

יעלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה יעלי

עדי
    25/11/2009

הרופא שלי טוב אבל הוא לא נוטה להסביר דברים כאלה וגם אם אני שואלת הוא עונה בחיפוף ולכן שואלת פה כי באמת רוצה לעשות הכל כדי שהטיפול יצליח ולא רוצה לעזוב אותו כי הוא באמת טוב.

תודה ובהצלחה גם לך באיזה שלב שלא תהיי :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו