תחליף לאנדומטרין

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• תחליף לאנדומטרין
    עדי
    26/11/2009

עברתי IVF אחד בו לא היה הריון ומיד לאחר מכן החזרת מוקפאים על ביוץ טבעי ובו היה הריון אבל עברתי גרידה בגלל הפלה נדחית (שק הריון ללא קוטב עוברי).
    בשני הטיפולים קיבלתי כתמיכה 2 נרות אנדומטרין ביום ובהחזרה של הטריים גם אסטרופם פעמיים ביום.
    1. בהחזרת המוקפאים היו לי הפרשות מעטות חומות וטיפת דם במשך 3 ימים כיומיים לאחר ההחזרה, האם יתכן שהתמיכה לא הספיקה ולכן ההריון לא התפתח תקין?
    2. בשני המקרים בהם השתמשתי באנדומטרין היו לי כאבים מעין צריבה בתוך העור באיזור הערווה שהחלו עם השימוש ובו וכן פסקו כשהפסקתי להשתמש בו וזזה זכור לי כטראומה של ממש מהטיפול כי סבלתי לאורך כל התקופה מהכאבים שלא היו ברחם או משהו שקשור לשחלות המוגדלות כי בפעם השניה לא היו שחלות מוגדלות. בכל מקרה, ביקשתי מהרופא שהפעם יחליף לי את התמיכה. איזו תמיכה הכי מומלצת שטובה באותה מידה? והאם לא כדאי לאור העבר להגדיל אותה? אולי גם גסטון או אוביטרל מידי פעם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תחליף לאנדומטרין

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיכויי הריון באנדומטריוזיס

פרופ' מרתה דירנפלד
    26/11/2009

סיכויי הריון באנדומטריוזיס לא שונים מהאוכלוסיה הרגילה המטופלת בפריון אלא אם כן מדובר באנדומטריוזיס בדרגא קשה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנא תשובתכם, עניתם פה למישהי אחרת..

עדי
    26/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום עדי

ד''ר דוד ישי
    27/11/2009

1. יתכן. אבל זאת רק השערה. שווה לבדוק בהריון הבא את רמת הפרוגסטרון.
    2. כל התכשירים טובים - ג'ל קרינון , ואוטרוגסטן , שניהם תכשירים נרתיקיים , או גסטון , תכשיר שניתן בזריקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו