לד"ר ישי - שאלות חדשות וחשובות לי

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• לד"ר ישי - שאלות חדשות וחשובות לי
    לימונית
    26/11/2009

ד"ר ישי ערב טוב,

לאחר הפגישה (בה הייתי עסוקה בעיקר בעניינים פרוצדורליים....) עלו לי שאלות נוספות, ויש גם דברים מסוימים שאני מרגישה שלא הבנתי. אשמח אם תוכל לענות לי על כל אחת מהשאלות.

בהצצה באתר הכללית, מתוך החומר על בדיקת סיסי שיליה, רשום כך:
    "בבדיקת סיסי השלייה ניתן לבצע את כל הבדיקות המתבצעות בבדיקת מי-שפיר, פרט לבדיקות החלבון העוברי, שנמצא בנוזל מי השפיר ומשמש לזיהוי מומים מבניים בעובר, בעיקר מומים במערכת העצבים".
    זה נראה לי סעיף דיי משמעותי. כלומר:
    1) האם בכל זאת, במידה ואעשה סיסי שיליה, אצטרך לעשות גם מיי שפיר, בגלל העובדה שלא ניתן יהיה לבדוק את החלבון העוברי המשמש לזיהוי של מומים שדווקא מהם אני צריכה בעיקר לפחד?

2) מדוע הסיכון בבדיקת סיסי השלייה גבוה פי שניים מהסיכון במיי שפיר? לא ממש הצלחתי להבין.

ציטוט נוסף מאתר הכללית לגבי בדיקת סיסי השלייה:

" לעתים מתקבלות תוצאות לא ברורות ולא ניתן להסיק מהן האם העובר אכן סובל מבעיה או מחלה גנטית, או שמדובר בבעיות טכניות, שקשורות למעבדה. במקרים אלו, מתעורר הצורך בבדיקות נוספות אחרות, כגון בדיקת מי שפיר או בדיקת דם עוברי".
    סעיף זה עוד יותר מפחיד אותי, כי אני מבינה שבעצם אפשרי שלא יגלו את המחלה בעובר, למרות שייתכן וכן יהיה עם הליקוי.

3) לאור המידע שליקטתי עד כה, מדוע בעצם אתה ממליץ על סיסי שיליה יותר מאשר על מיי שפיר?

שכחתי גם לציין בפניך, שבנוסף לבדיקה הגנטית עליה התקבלה כבר התשובה, ביצעתי לפני מספר שבועות עוד מספר בדיקות גנטיות של המחלות הרציסיביות (מהרגילות המוצעות לאוכלוסייה הכלללית לפי העדות), שטרם נתקבלה עבורן תשובה.

מה שאני מעוניינת לדעת ממך, כמנהל בנק הזרע, הוא האם, במידה ותתגלה חלילה מחלה/נשאות נוספת, ניתן יהיה לבדוק את התורם בבדיקה המסוימת (בתקווה כמובן שלא תהיה כזו)? ואם לא, איך מתייחסים לממצאים כאלה של נשים המשתמשות בזרע תורם והם נשאיות או חולות בפגם גנטי רציסיבי?

סליחה על השאלות הרבות, אבל... אתה בטח מבין את הלחץ.

בתודה מראש,
    לימונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ...

לימונית
    26/11/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה

לימונית
    27/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לימונית

ד''ר דוד ישי
    27/11/2009

זה לא המקום לשאלות כאלה. תקבעי תור אלי לכרמל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר ישי

לימונית
    27/11/2009

ד"ר ישי שלום,

קבעתי אליך כבר תור ללב הקריה, ליום שני הקרוב.

מקווה שתוכל לענות לי גם שם על השאלות.

להתראות,
    לימונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לימונית

ד''ר דוד ישי
    28/11/2009

אשתדל . אבל את צריכה לדעת ששם הזמן המוקצב לכל אישה הוא לא יותר מ 10 דקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו