גירוי לאחר שאיבה והחזרת מוקפאים

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• גירוי לאחר שאיבה והחזרת מוקפאים
    טל
    26/09/2007

שלום רב,
    1. אני נמצאת 11 יום לאחר החזרה 14 לאחר שאיבה. יש לי נפיחות בבטן (כאילו שאני בתחילת הריון ) ללא כאבים. בימים האחרונים בזמן שתיה מרובה יש לי בחילה מהמים. האם זה מראה על גירוי שחלתי, ואם כן, מה עליי לעשות?
    2. מחר אני צריכה לבצע בדיקת דם להריון, במידה והתשובה תהיה שלילית אני אפסיק לקחת את הנרות אדרומטרין, מתי עליי לצפות למחזור?
    3. כיצד מתבצע תהליך של החזרת מוקפאים? הודיעו לנו שיש לנו 9 מוקפאים, האם עליי לעבור שוב זריקות ובדיקות זקיקים? או שיש תרופות/זריקות אחרות שיובילו להחזרה בלבד? וכמה מהמוקפאים מפשירים כדי להחזיר? האם ה- 9 יכולו להישמר לי למס' טיפולים נוספים?
    מצטערת ששאלתי כ"כ הרבה, מקווה שאוכל לקבל מכם תשובות.
    תודה מראש וחג שמח!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גירוי

פרופ' שחר קול
    27/09/2007

הסימנים רומזים על גירוי יתר. אם יושג הריון והנפיחות תגבר יש להיבדק ביחידה המטפלת. אם אין הריון - יש להפסיק האנדומטרין, ויגיע וסת תוך ימים ספורים. סימני הגירוי יעלמו במהירות.
    מחזור הפשרה מתבסס על תרופות הניתנות בכדורים דרך הפה והנרתיק שמטרתן הכנת הרחם לקליטת העוברים.
    לרוב, מחזירים 3 עוברים.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירוי שחלתי כאשר מושג הריון

טל
    30/09/2007

היי דר' טל, לשמחתי הושג הריון (ביטא 430 ביום 13 לאחר החזרה) כיצד אני אדע אם הנפיחות בבטן (הגירוי) יסתיים, אם סביר להניח שבשל ההריון הבטן בכל מקרה תגדל. כיצד ניתן להבחין בין שינהם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירוי יתר?

פרופ' שחר קול
    30/09/2007

גדילת הבטן בשלב כה מוקדם של ההריון היא על טהרת השחלות, כלומר - על רקע גירוי יתר.
    את עוצמת הגירוי ניתן להעריך על סמך בדיקות מדוקדקות.
    מבחינתך: הופעת בחילות הקאות קוצר נשימה עליה מהירה במשקל - אמורים להוות אור אדום שיש החמרה.
    בכל מקרה - מומלצת מנוחה ושתיה מרובה.
    מעקב רפואי - חיוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירוי יתר?

טל
    01/10/2007

דר' קול, ראשית תודה רבה על תשובותיך המהירות והמרגיעות.
    מקווה שזו שאלתי האחרונה בנושא, אם אין לי ולא יהיו לי החמרה בעקבות הגירוי (תופעות כגון בחילות וכו') האם עליי לצפות שהנפיחות בבטן תרד?
    כי אם לא, איך אוכל להבחין בהמשך בין הבטן ההריונית לבין הנפיחות בשל הגירוי?
    תודה רבה,
    טל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירוי יתר

פרופ' שחר קול
    02/10/2007

בטן הריונית אינה משמעותית לפני סיום השליש הראשון להריון, שזה עוד זמן רב.
    מכיוון שהושג הריון יש לצפות לתהליך מאוד איטי של ירידה בנפיחות הבטן: בסביבות חודש.
    בכל התקופה הזו יש להימנע ממאמצים גופניים, ולהרבות בשתייה, וכמובן להיות במעקב רפואי לפי הוראת הרופא המטפל.
    מן הסתם יבוצע אולטרסאונד מעקב, שיכול לתת מידע לא רק לגבי ההריון, אלא גם לגבי גודל השחלות, והימצאות נוזל חופשי באגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירוי יתר

טל
    02/10/2007

היי ד"ר קול, היום בבןקר התעוררתי עם כאבים חזקים בבטן מאין תחושת התכווצויות ורק לאחר שהייתי בשירותים עם צואה רכה הכאב חלף. יש לציין שגם לפני יומיים ושלושה התעוררתי עם הכאב אבל הוא חלף מאליו. למרות שאני מתעוררת לפחות 3 פעמים בלילה לתת שתן, אני כל פעם שותה קצת, והיום הרגשתי בבוקר מאוד צמאה. מה עליי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות

פרופ' שחר קול
    02/10/2007

כפי שהודגש - שתייה מרובה - חיונית.
    ההחלטה על מדיניות המעקב והטיפול חייבת להתבסס על בדיקות ע"י הרופא המטפל.
    כאבי בטן כפי שאת מתארת שכיחים מאוד במצבי גירוי שחלות.
    לכשעצמם - הכאבים אינם סיבה לאישפוז, אלא אם מזהים בעיות נוספות, כגון גירוי יתר בדרגה חמורה, או אפשרות של סיבוב שחלה על צירה, והפרעה באספקת הדם לשחלה.
    כדי לדעת בדיוק מה קורה, אין מנוס אלא לערוך הבדיקות הנחוצות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה !

טל
    02/10/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו