ערוגות/חריצים

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• ערוגות/חריצים
    דנית
    12/12/2009

שלום דר',

בעברי היריון ספונטני ולידה תקינה וילדה מקסימה בת 3 בבית.לאחר מכן עוד שני הריונות ספונטאניים והפלות האחת טבעית והשניה באין דופק.עקב ההפלות עברתי 3 גרידות, השלישית כתוצאה משארית רקמה.לאחר ההפלות התחלתי הזרעות וכאשר הן לא צלחו הופנתי להיסטרוסקופיה.עברתי שני ניתוחים בשל הדבקויות.לאחרונה עברתי 3 טיפולי IVF שכשלו ועכשיו פניי מועדות להיסטרוסקופיה נוספת (חשש להידבקויות ) וביצוע חריצים/ערוגות. אציין כי הרירית דקה מאוד נעה בין 4-6 מ"מ. בפעם האחרונה הגיעה ל-6מ"מ לאחר צמחי מרפא ודיקור בנוסף לאסטרופם.
    הוגדרתי כבעלת אי פריון כתוצאה מבעיה מכאנית ואני מניחה שהבעיה העיקרית היא הרירית הדקה.

ביום ראשון הבא 21.12 אני עוברת את הפרוצדורה וברשותי מס' שאלות:
    1. האם ניתן לנסות להרות באופן ספונטני יש לאחר הניתוח או שעלי להמתין לפחות למחזור אחד?
    2. האם ניתן במקביל לניתוח להתחיל בטיפול IVF?
    3.מה מומלץ בד"כ לעשות לאחר ניתוח כזה? האם להמתין מס' חודשים בכדי שהרירית תתעבה?
    4.המחזור הופיע היום, האם אפשר להתחיל בדיכוי לקראת שאיבה ובמקביל בכדי לא לבזבז זמן לבצע את הניתוח?

אני בת 38, הזמן קצר והמלאכה מרובה....

סליחה על הבלבול ותודה,

דנית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ערוגות/חריצים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חריצים

פרופ' שחר קול
    12/12/2009

1. כן
    2. כן
    3. מומלץ להמתין שכן לוקח לרירית זמן להתאושש ולהתעבות.
    4. כן, במגבלה הנ"ל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו